Kopalnica: Štiri stvari, ki jih ne smete hraniti v kopalnici

Dame, dvignite roko, če tudi ve hranite ličila poleg umivalnika. No, niste edine. Kopalnica je izvrsten prostor za shranjevanje higienskih izdelkov. A le redki od nas kdaj pomislijo, da lahko še tako običajno in samoumevno mesto škodi našim produktom. Katerih stvari nikakor ne smemo hraniti v kopalnici in zakaj?
Košara za perilo

Kopalnica je opremljena s številnimi malenkostmi. Še posebno košara za perilo mnogim predstavlja obvezno opremo vsake kopalnice. Saj vas ne obsojam. Umazana oblačila in uporabljene brisače takoj pred tuširanjem preprosto vržemo vanjo in smo rešeni. No temu kaj dolgo ne bo tako. Zaradi povečane vlage v oblačilih se lahko pojavijo zelo nadležne stvari, kot sta plesen in neprijeten vonj. Ta dva pa nikakor ne sodita v kopalnico, kajne? Prav tako se kaj hitro lahko poveča tudi rast bakterij, ki jih zlepa ne bo odstranilo niti pranje v pralnem stroju.


Zaradi povečane vlage se v košari za perilo lahko začneta širiti plesen in rast bakterij.
Zdravila

Zdravila se shranjujejo v hladnih prostorih. Kopalnica za to pač ni idealen prostor. Različna temperatura in vlaga, ki nastaneta zaradi prhanja namreč vplivata na vsebino zdravil. Ta so posledično manj učinkovita oz. hitreje jim poteče rok uporabe. Priporočamo, da zdravula hranite na hladnejšem in bolj suhem mestu, kot je npr. nočna omarica.

Zdravila shranjujte v hladnih prostorih. Kopalnica za to ni primerno mesto.
Brisače in kopalni plašči

Kopalnica je popoln prostor za shranjevanje brisač in kopalnih plaščev. Če se odločite brisače shranjevati v tem prostoru, se kaj hitro lahko poslovite dotika čistih in suhih brisač, saj bodo te zaradi višje vlage v kopalnici vedno vlažne, kar pa je (kot smo že omenili) popolno okolje za shranjevanje bakterij.

Brisače v kopalnici so odlično zbirališče bakterij in vlage.
Ličila

Verjetno se tudi vam kopalnica zdi posem običajen prostor za shranjevanje ličil, kajne? No, temu žal ni tako. Toplota in vlaga ličila lahko razgradita, kar vpliva na rok trajanja kozmetike. Tudi čopiči za ličenje so idealno zbirališče bakterij in plesni. Da bi to preprečili, poskrbite za redno pranje v topli vodi in shranjevanje v spalnici.

Ličila shranjujte na primernem mestu in jih redno čistite.

Povzeto po: citymagazine.si in dominvrt.si