Kuhinja: Ali tudi vaša potrebuje osvežitev?

Kuhinja je srce doma. V njej kuhamo, shranjujemo hrano, ter se družimo z najbližjimi. Ravno zato, ker tam preživimo toliko časa, moramo poskrbeti, da se v njej počutimo kar se da udobno in sproščeno. Kuhinja vsekakor velja za prostor, v katerem lahko brez zadržkov izražamo svojo ustvarjalnost, bodisi pri kuhanju samem ali pri opremljanju sobe.

Če ste do nedavnega verjeli, da potrebujete ogromno denarja za osvežitev kuhinje, se ne motite. A na srečo imamo za vas tudi nekaj cenejših idej, ki bodo spremenile tako vaše mnenje kot tudi kuhinjo zgolj v dnevu ali dveh.


Malo denarja, malo muzike

Vsak sanja o ogromnem in razkošnem prostoru za kuhanje. Kuhinja mora biti kar se da funkcionalna, velika, moderna in lepa na pogled. Takšne sanje so finančno dostopne le peščici srečnežem. Včasih kar pozabimo, da lahko ogromno naredimo že z nekaj malimi stvarmi, ki ne zahtevajo veliko denarja.

Čisto kot solza

Velik učinek lahko dosežemo že s temeljitim pospravljanjem kuhinje. S tem se lahko rešimo prostorske stiske in nelagodnega vonja, ki ga proizvajajo ostanki večerje.

Kuhinji vdihnite novo življenje

Povsem preprost korak, a ogromen učinek je odstranitev vratc kuhinjskih omaric. S tem bo kuhinja videti bolj odprta. Edina slaba stvar tega trika je, da boste imeli nekoliko več dela z brisanjem prahu.

Zamenjajte luči

Svetloba v prostoru ima gromozanski vpliv na naše počutje. Nekateri imajo to srečo, da ima njihov dom veliko oken, posledično več svetlobe, medtem ko se morajo drugi znajti nekoliko drugače. Kuhinji in drugim prostorom lahko s pravilno osvetljavo vdahnemo prostornost in toplino. Stara svetila nadomestite z novimi, večjimi in svetlejšimi. Za še bolj domač učinek pa si privoščite kakšno stoječo svetilo, ob katerem boste zvečer prebirali najljubše knjige.

Barvajmo

Hitra, enostavna in dokaj neboleča rešitev za denarnico je barvanje pohištva. Prebarvajte dele omaric, polic ali stojal. Pri tem pazite, da se bodo elementi med seboj barvno ujemali. Priporočamo, da upoštevate pravilo “manj je več” in ne posegate po kričečih barvah.

 

Povzeto po: dominvrt.si