Lepota: Zaradi tega so vaši lasje uničeni

So vaši lasje uničeni in preprosto ne veste zakaj? Se vam zdi, da prav nobeno olje ali maska ne delujeta? Preberite si, kje lahko tiči težava.

Preden smuknemo pod odejo imamo po navadi neko rutino, v katero spadajo tuširanje, umivanje zob, preoblačenje v udobna oblačila,… Ali kdaj čas pred spanjem namenite negi las? Ne? Težava se lahko skriva prav tu. Predstavljamo vam nekaj najpogostejših napak, zaradi katerih so vaši lasje videti uničeni.


Vlažni lasje
Pred spanjem poskrbite za suhe lase.

Spite z vlažnimi lasmi? Napaka. Veliko žensk (ali dolgolasih moških) po umivanju las meni, da jih ni potrebno posušiti do konca ali sploh sušiti in se v posteljo odpravijo z vlažnimi. To lahko povzroči lomljenje in cepljenje konic, saj so lasje najbolj ranljivi prav v vlažnem stanju. Priporočljivo je torej, da si po umivanju vzamete nekaj dodatnih minut in jih posušite do konca.

Tesno speti lasje
Poksrbite, da čopi in kite niso pretesne.

Če so vaši lasje ves čas tesno speti v figo ali čop, obstaja večja možnost lomljenja in tanjšanja. Pri spenjanju bodite pozorni, da sta čop ali kita bolj rahla. Pomembna je tudi izbira gumic. Te naj bodo čim bolj nežne, da las ne trgajo in poškodujejo. Izogibajte se čvrstim gumicam, priporočljivi so satenasti traki ali “oblečene” elastike.

Nepočesani lasje

Lase počešemo vsako jutro…in vsak večer pred spanjem, kajne? Mnogim se zdi, da je slednje dokaj nesmiselno. A česanje las ni zgolj estetsko opravilo. Omogoči namreč, da se naravna olja lasišča prerazporedijo vse do konic. Prav tako s tem spodbujate rast novih, obenem pa poskrbite tudi za dobro prekrvavitev lasišča.

Nalakirani lasje

Če pri oblikovanju pričeske uporabljate lak za lase, je priporočljivo, da ob koncu dneva lase temeljito umijete ali vsaj počešete. V nasprotnem primeru se bodo drastično izsušili, tveganje za lomljenje konic pa bo bistveno večje.

 

Povzeto po: zadovoljna.si