Montažni bazen na domačem vrtu: Kaj vse morate vedeti?

Novi koronavirus je mnoge pustil brez dopustovanja na plaži, kar pa je povzročilo vse večje zanimanje za montažni bazen na domačem vrtu. Kaj vse morate vedeti pred nakupom le-tega, vam razkrijemo v nadaljevanju.
Poskrbite za primeren teren

Pomembna točka pri operaciji Postavimo montažni bazen je nedvomno podlaga. Ta mora biti popolnoma vodoravna. Poskrbite za trden teren, ki se ne bo zlahka vdrl. Še preden se lotite polaganja bazenske podloge, je priporočljivo, da na tla položite nekaj, kar bo služilo izolaciji. Tako bo čofotanje v bazenu prijetnejše, saj bodo tla topla. Svetujemo, da se pri tem koraku odločite za lepo zložen stiropor ali kakšen gradbeni izolacijski material (npr. filc).


Vzdrževanje bazena

Montažni bazen vam bo s pravilno oskrbo še vrsto let krajšal čas. Kako ga pravzaprav pravilno vzdrževati? Krepko na prvem mestu sta pokrivalo in lestev. S pomočjo pokrivala bomo listju in podobni nesnagi ter drugim nepovabljenim gostom preprečili, da se vtihotapijo v naš bazen. Za vašo varnost pa priporočamo uporabo lestve, saj so tla v bazenu pogosto spolzka. Pomemben korak je tudi ročno čiščenje. Vsak lastnik bazena mora poleg sesalnika imeti tudi mrežico na palici, s katero redno čisti umazano vodo.

Segrevanje vode – da ali ne?

Mnogi se sprašujejo, če lahko segrevajo vodo v bazenu ali če je boljše, da to nalogo prepustijo kar soncu. Na voljo je več opcij. Vodo lahko segrevate s pomočjo solarnih pokrival, solarnih grelcev, električnih grelcev itd. Vedeti morate, da nobeno sredstvo ne bo vode segrelo tako hitro, kakor to lahko storimo v domači kadi. Pri uporabi grelcev pa računajte malo vnaprej, saj se voda ne bo segrela zgolj v nekaj minutah.

Voda v bazenu tudi pozimi?

Voda lahko ostane v bazenu tudi pozimi, a zgolj v takšnih, ki lahko zunaj ostanejo skozi celo leto. Vodo v bazenih, ki prezimijo, je potrebno  izprazniti do ventilov in primerno opremiti s kompenzatorji. Pred sezono pa je priporočljivo, da se voda tudi zamenja.

Za še več informacij, obiščite spletno stran deloindom.delo.si

 

Povzeto po: deloindom.delo.si