Najboljši nasveti za organizacijo stvari v vašem domu

Kdo si ne želi lepo organiziranega in pospravljenega doma, ki je natanko v takšnem stilu, kot vam je všeč? Naj vam predstavimo nekaj trikov in idej, ki vam bodo v pomoč pri organizaciji in shranjevanju predmetov.


Razmislite o vertikalnih policah

Različne police lahko čudovito popestrijo vsak prostor in prazne stene, za povrh pa so še praktične, saj lahko na njih kaj shranite ali pa jih preprosto okrasite z dekorativnimi predmeti. Takšne police pridejo prav na primer v spalnici za shranjevanje knjig, v dnevni sobi, v kuhinji na steni med stenskimi omaricami in pultom, kjer lahko shranite začimbe ači posode s kosmiči …

Organizatorji v predalih

Da boste vedno vedeli, kje so vaše stvari, vam svetujemo, da si omislite razne pregrade, posode in organizatorje tudi v predalih, predvsem v tistih večjih. Vaši predmeti bodo tako logično in lepo razporejeni ter vedno na dosegu roke.

Poseben prostor za hišne ljubljenčke

Imate doma hišne ljubljenčke? Namesto, da vam košare in ležišča ležijo povsod po stanovanju, si omislite poseben prostor, kjer je spravljena košara in se bo lahko vaš kosmatinec udobno in varno skril vanjo. Na primer prostor v regalu, pod mizo ali polico, kjer vam ni napoti.

Stvari razvrščajte po uporabnosti in barvah

Če boste stvari, ki se uporabljajo za podobne stvari, razvrščali skupaj, vam bo veliko lažje najti to, kar iščete. Druga možnost je tudi razvrščanje po barvah. Potrebujete belo majico? Najlažje jo boste našli tako, da posežete v del omare, kjer hranite bele majice.