Trendi v oblikovanju, ki nikoli ne bodo šli iz mode

Vsi vemo, da se trendi v notranjem oblikovanju ves čas spreminjajo – a vseeno lahko vmes najdemo tudi nekaj klasičnih kosov, ki bodo vedno preživeli test časa. Zato danes predstavljamo oblikovalske nasvete, ki nikoli ne bodo šli iz mode.


Investirajmo v dobro kvaliteto

Če želimo oblikovati zares brezčasen prostor, je pomembno, da investiramo v kvalitetno pohištvo, materiale in dekor. Seveda nimamo vsi ogromno denarja, a kupimo najbolj kvalitetno stvar, ki si jo lahko privoščimo. Kvalitetni kosi bodo namreč trajali več let, prostoru pa bodo dali karakter, ki bo ustvaril klasično dinamiko.

Uporabimo klasične vzorce

Hitro se lahko ujamemo v najbolj modne stvari, a bolje je, da investiramo v klasične vzorce. To so lahko črte, rože ali karo. Ko ne vemo, kako se odločiti, so preprosti vzorci najboljša izbira.

Čiste linije

Čiste linije so tiste, ki ne gredo nikoli iz mode. Pa to ne samo pri pohištvu, ampak tudi pri osvetlitvi, gospodinjskih aparatih in omarah. Ko izberemo nekaj, kar ima ravne linije, bo ta kos zagotovo preživel duh časa.

Osrednja točka

Brezčasna soba je tista, ki ima osrednjo točko – prostor, na katerem obstane naše oko, ko se znajdemo v njej. Gre za dizajnerski element oziroma pravilo, saj prav vsakič deluje. Če prostor še nima takšne točke, jo lahko dodamo naknadno.

Sprejmimo nevtralne barve

Barve pridejo in gredo iz mode, a ena ostaja vedno: nevtralna barvna paleta je preživela že popolnoma vse, saj laska celotnemu prostoru. Zadržana, sproščena in klasična – brez težav lahko igra glavno bazo in se kombinira s spreminjajočimi trendi.

Naravni elemnti

Ko nas popade dvom, si zapomnimo, da bodo naravni elementi vedno v modi. Les, kamen, volna, pleteno blago in vse kar spominja na naravo. S temi materiali smo obkroženi vsak dan, zato jih vključimo v sobo in ustvarimo brezčasen dom.

Skrijmo tehnologijo

Tehnologija se razvija izjemno hitro in nekateri kosi, ki so bili še nedolgo nazaj novi, so sedaj že zastareli. Zato je pametno, da sobo oblikujemo tako, da so kabli skriti, lahko pa celo popolnoma skrijemo tudi televizijo in s tem dosežemo bolj klasičen prostor.

Povzeto po: theeverygirl.com