6 preprostih načinov, kako osvežiti delovni prostor

Ste vedeli, da preurejanje prostora lahko spodbudi sveže ideje in izboljša kreativnost ter produktivnost. Še posebej to velja za prostore, v katerih preživimo veliko časa in uporabljamo možgane – se pravi delovni prostor. Ko se počutimo nemotivirane, je čas, da nekaj spremenimo in hitro bomo našli novo motivacijo. Danes predstavljamo nekaj preprostih trikov, s katerimi bomo osvežili delovni prostor.


Posodobimo dodatke na pisalni mizi

Za pisalno mizo preživimo vsaj 40 ur na teden, zato mora biti tudi miza prostor, kjer se zares počutimo dobro v svoji koži. Lahko dodamo zanimivo stojalo za svinčnike, vizitke ponosno postavimo na ogled, kupimo nekaj poceni pladnjev, na katere lepo pospravimo vse stvari ali obesimo nekaj lepih okvirjev, s pozitivnimi citati.

V prostor vnesimo naravne elemente

Študije prikazujejo, da nas narava motivira in pomaga, da stvari vidimo iz drugačne perspektive. Če nimamo časa, da bi med delovnim časom šli ven, je najbolje, da zunanjost prinesemo notri. Naravni dragulji kot so kristali, kamni in rože so izredno ugodne stvari, s katerimi lahko popestrimo naš prostor.

Obdajmo se s slikami ljudi, ki jih imamo radi

Kupimo si šik okvirje in notri dajmo fotografije ljubljenih oseb. Izberimo tiste najljubše trenutke in spomine ter poskrbimo, da bodo vedno ob nas in nas spominjali na te lepe čase.

Dodajmo nekaj rastlin

Več naravne svetlobe pomeni, da se bomo v pisarni bolje počutili, k temu pa bodo pripomogle tudi rastline, ki bodo povečale motivacijo, zmanjšale stres in pomagale, da se lažje osredotočimo.

Organizirajmo se

So se vam na mizi nabrali dokumenti in bi jih najraje potisnili v predal? Raje uporabite plastične predalnike, škatle, ločevalce in druge organizatorje, ki vam bodo pomagali, da bo vaša miza vedno organizirana. Lahko celo greste korak dalje in kreativno uredite mizo z različnimi barvami in pripomočki.

Naj bo udobno

Pisarna mora biti funkiconalna in udobna. Ko osvežujemo prostor, ne smemo pozabiti na udobnost. Dodamo lahko stoječo pisalno mizo, udoben stol, mogoče kakšno udobno blazino in podstavek za računalnik, da bo na ravni naših oči.

Povzeto po: camillestyles.com