Kako zaščititi in očistiti belo pohištvo?

Belo pohištvo je pomirjajoče, klasično, sofisticirano a tudi precej nepraktično. Hitro se umaže, če nekaj polijemo, bo madež lahko ostal še kar nekaj časa. A mi poznamo nekaj trikov, s katerimi bomo hitro očistili pohištvo oziroma poskrbeli, da do čiščenja sploh ne pride!


Kako zaščititi in očistiti belo oblazinjeno pohištvo?
Zaščitimo ga pred polivanjem

Belo pohištvo bomo najlažje zaščitili tako, da bomo izredno previdni in bomo poskrbeli, da po njem enostavno ne bomo polivali. Če slučajno pride do madežev, pa je najbolje, da najamemo čistilca preprog, ali kupimo res dobro čistilo, s katerim bomo madeže odstranili.

Zaščitimo ga s prevlekami

Čez bel kavč naprimer lahko damo prevleko, ki jo na vsake toliko časa vzamemo dol in operemo. To je dober način, da brez težav tudi očistimo, če pride do kakšnega madeža.

Kako zaščititi in očistiti belo posteljnino?
Pred spanjem odstranimo vsa ličila

Četudi spadate med ljudmi, ki na nego kože ne dajo veliko, si obvezno odstraniti ličila vsako noč pred spanjem. S tem ne boste poskrbeli samo za boljšo kožo, ampak tudi poskrbeli, da z njimi ne boste umazali svoje snežno bele posteljnine.

Operimo jo vsak teden in posebej od drugih stvari

Redko katero stvar peremo posebej, a za belo posteljnino je to edina pametna rešitev. Če mešamo različne materiale, se lahko zgodi, da material začne razpadati oziroma se mečkati in muckati. Zato je pomembno, da belo posteljnino peremo posebej, ali vsaj z enakmi materiali. Obvezno jo moramo tudi oprati enkrat tedensko, saj je umazana precej hitreje kot temnejše barve.

Kako zaščititi in očistiti leseno belo pohištvo?
Ne sme biti na direktni sončni svetlobi

Ste vedeli, da direktna sončna svetloba lahko sčasoma na belem pohištvu naredi rumene lise? Zato je pomembno, da belo leseno pohištvo vedno postavimo tja, kjer ni direktne sončne svetlobe, ali pa so okna prekrita.

Redno jih čistimo

Če želimo, da se na pohištvu ne nabira prah, je pametno, da ga enkrat na mesec zelo dobro očistimo. Zmešajmo 1 skodelico belega vinskega kisa in dve skodelici tople vode. S to mešanico in mehko krpo dobro očistimo pohištvo in v le nekaj sekundah bo videti kot novo.

Povzeto po: theeverygirl.com