Kako shraniti hrano brez uporabe plastike?

Plastične vrečke z zadrgo so več kot samo del gospodinjstva: so preizkušen način, ki mu zaupamo, da bodo živila ostala sveža. Zato jih še toliko težje zavržemo.


A plastika vsebuje kemikalije, kot so BPA in BPS, ki lahko povzročajo raka na prostati, neplodnost, bolezni srca in drugo. Kot drugo pa plastika ni razgradljiva, kar pomeni, da je ne moremo reciklirati.

Kako torej hraniti hrano, brez da bi uporabili plastiko? Spodaj predstavljamo boljše reštive.

Steklo

Sadje in zelenjavo spravimo v steklene posode ali kozarce. Na primer: stebla zelene lahko damo v steklen kozarec ali pa stekleno posodo napolnimo z vodo, v katero damo korenje.

Pyrex Tupperware

Če radi kuhamo in si pogrevamo hrano za zajtrk in večerjo, je najbolj primerena posoda Tupperware iz pyrexa. Dobimo jo lahko v vseh oblikah in velikostih in je precej bolj prijazna okolju kot vrečke.

Krpa

Kruh zavijmo v krpo in ga pospravimo v temno košaro, s čimer ga zavarujemo pred plesnijo in poskrbimo, da ostane svež. Krpo lahko tudi navlažimo in vanjo zavijemo fižol, damo v hladilnik in s tem podaljšamo njegovo svežino.

Brez zavijanja

Ste vedeli, da lahko v zamrzovalnik pospravimo cele paradižnike, banane in sadje, kot so jabolka, gozdni sadeži, češnje in breskve, brez da bi jih zavili? Mrzel zrak v tem primeru ne bo škodoval hranilom.

Povzeto po: fabfitfun.com