5 pogostih oblikovalskih napak

Ste navdušenec nad lepim interierjem in bi občasno najraje opravljali službo notranjega oblikovalca? Imate občutek za estetiko, veste katere barve pašejo skupaj in znate pohištvo v prostoru razvrstiti tako, da celoten prostor zaživi? Potem zagotovo poznate najbolj pogoste oblikovalske napake in kako se jim izogniti.


Obešanje umetnin previsoko

To je ena najbolj pogostih oblikovalskih napak. Ljudje radi umetnine obešajo precej visoko, saj jim to da občutek, da višje kot bodo, bolj pomembne bodo izgledale. A umetnine bi morale biti obešene na ravni oči, saj s tem naredimo ravnovesje v sobi.

Dolge zavese, ki so prekratke

Na zavese glejte kot na hlače na zvon, širiti se morajo začeti pri gležnjih. So vaše zavese prekratke? Poskrbite, da se bodo malo dotikale tal, ali pa da bodo celo malce predolge.

Premalo negativnega prostora

Ko pride do pohištva, si zapomnite eno stvar: samo zato, ker bo pasalo v sobo, še ne pomeni, da morate to nujno kupiti. Vedno v sobi pustite nekaj negativnega prostora, ki bo celotnemu prostoru dodal videz ravnotežja.

Slaba osvetljava

Tudi najlepši prostori so videti grozno pod flurescentno svetlobo. Vedno pomislite na naravno in umetno svetlobo, ko oblikujete prostor. Zagotovo ne boste obžalovali denarja, ki ga boste zapravili za žarnice, ki dajo najbolj laskavo svetlobo.

Neprimerno velike preproge

Osnovno pravilo pri preprogi: vse štiri noge pohištva morajo biti na preprogi in okoli mora ostati še nekaj prostora. Lahko tudi uporabite več manjših preprog, s čimer ustvarite eno večjo preprogo, ki jo damo pod kavč ali kavno mizico.

Povzeto po: camillestyles.com