Poceni luksuz: Kako ga dosežemo znotraj štirih sten?

Luksuz. Že sama beseda se sliši drago. Z zgolj nekaj enostavnimi posegi in pravimi dodatki, se bo vsak gost spraševal, kako visoko plačo pravzaprav imate, da si lahko privoščite tako osupljiv dom. Vas zanima kako?
Uspeh se skriva v majhnih stvareh

Moč in luksuz se skrivata v detajlih. Malenkosti, kot so leseni tramovi, vgrajene knjižne police in okrasne letve niso le dragega videza, vendar je vanje res potrebno vložiti kar nekaj denarja. Zato jih je pametno še kako poudariti. Če ste se odločili za tako investicijo, poskrbite, da bodo ti vedno čisti in brez nepotrebne navlake, ter da bodo osrednja točka vašega prostora.


Knjižne police so odlični oznanilci luksuza. Poudarite jih.

Če pa ste v preobrazbo doma pripravljeni vložiti nekoliko manj denarja, lahko luksuzen učinek znotraj štirih sten pričarate že z vazo ali okvirjem. Okvirje s fotografijami vam ni potrebno obešati na stene, lahko jih le naslonite nanjo ali pa jih za še dodaten učinek dragocenosti razstavite na kakšni mizici.

Zapomnite si: Manj je več. Namesto, da na police in v omare nameščate cel kup na prvi pogled dragih stvari, vam svetovno znani oblikovalci notranjega dizajna svetujejo minimalizem. Poskrbite, da bo vaše stanovanje izgledalo kot iz škatlice. Poslovite se od nepotrebnih posod na namiznem pultu ali jedilni mizi. Čiščenje doma je najlažje in najcenejše opravilo, ki vas bo pripeljalo do željenega efekta—luksuza.

Manj je več. Poskrbite za čiste prostore.
Poskrbite za svetlobo

Primerna svetloba ter zadostna količina le-te, bo nemudoma razvedrila in povečala vsak še tako majhen prostor ter mu obenem dala razkošen občutek. Tudi za svetlobo ne potrebujete veliko denarja. Odprite okna. Zamenjajte žarnico. Prebarvajte stene. Odstranite temne zavese. Poleg tega ponovno—čiščenje. Počistite okna. Tako bo imela svetloba še lažji vstop v vaš dom. Razmislite, če morda potrebujete kakšno dodatno svetilko za branje. Še dodaten priokus luksuza pa bodo dodale stranske, namizne in talne svetilke, še posebno lestenci, ki pa dandanes sploh ne stanejo toliko.

Nobeno luksuzno stanovanje nima premalo svetlobe.
Vzglavniki

Za takojšnjo preobrazbo doma iz cenovno dostopnega do luksuznega, boste poskrbeli z zgolj nekaj okrasnimi blazinami bodisi na sedežni ali pa na postelji. Znebite se starih blazin, le hrabro jih zamenjajte s svetlejšimi ter bolj polnimi. Nikar pa z njimi ne pretiravajte. Le zapomnite si, kaj smo govorili prej—manj je več!

Poskrbite za sveže in pisane vzglavnike.

Povzeto po: druzina.enaa.com, etiketamagazin.com in dominvrt.si