Pomlad je tu! Čas je, da osvežite vaš dom

Narava se prebuja, ptički se ženijo, topli sončni žarki pa že pogumno grejejo naše domove. Prišla je pomlad! V tem času se večina pridno loteva spomladanskega čiščenja. V dnevih samoizolacije pa imamo več kot dovolj časa tudi za osvežitev doma.

Da bi naš dom spremenili v spomladansko pravljico, ne potrebujemo veliko. Zadostuje že lep šopek na sredini mize. Pomlad je letni čas, ko se prebuja narava in ko iz zemlje začnejo kukati prve rastline. Če pa se želite še bolj potruditi, si v nadaljevanju preberite nekaj predlogov.


Spomladanski motivi

Majhen, a efektiven korak do svežega vzdušja to pomlad so tkanine. Nove preobleke za okrasne blazine, zavese, pogrinjki, prti za jedilno mizo in nova posteljnina so ene izmed boljših možnosti. Če imate v sebi kaj šiviljske žilice, se ustvarjanja lahko lotite kar sami. Naj vas opomnimo, da se približuje največji krščanski praznik, zato se lahko lotite tudi velikonočnega okraševanja. Ti okraski so pogosto preveč kičasti, a v umirjenih barvah in s stiliziranimi vzorci lahko celo delujejo elegantno.

Bližajo se velikonočni prazniki, zato ne pozabite na okraske!
Rumena barva

Pomlad brez rumene pač ne obstaja. Nekaj besed o opremljanju stanovanja z rumeno smo spregovorili že v posebnem članku. Rumena nas razveseljuje. Tudi kar nekaj pomladnega cvetja je prav te barve. Prostor, odet v rumene odtenke, deluje svetlejši, toplejši in živahnejši. Omislite si posteljnino rumene barve, okrasne blazine z rumenimi cvetovi, kakšen manjši kos pohištva, na primer nočno omarico ali namizno lučko v tej spomladanski barvi.

 

Tapete in žaluzije

Mogoče se sliši kot zelo drastičen korak, a s pravimi tapetami boste v vašem stanovanju dosegli izjemen spomladanski pridih. Na tapetah se vse pogosteje pojavljajo vzorci velikih cvetov. Pri njih je podobno kot pri vzorcih na tkaninah. Prav za vsak okus se nekaj najde. Za osvežitev doma vam to pomlad priporočamo svetlejše barve, mogoče celo vzorce, ki posnemajo naravne materiale (les, beton, keramiko…). Razmislite tudi o novih zavesah in notranjih senčilih. Poigrajte se z barvami in vzorci in še dodatno popestrite vaš dom.

Cvetna romantika

Rože, rože in še enkrat rože. Četudi so vse cvetličarne zaprte, lahko po šopek skočite na najbližji travnik. Ko pridete domov, ga dajte v vazo in ga postavite na mizo. Tako bo vaš dom dobil še dodaten spomladanski pridih, poleg tega pa bo še prijetno dišal.

 

Povzeto po: deloindom.delo.si