Karantena: Premagajte dolgčas in postorite kaj koristnega!

Očitno bo samoizolacija trajala nekoliko dalj časa, kot smo sprva mislili. Zaradi tega se vam lahko zdi, da ste doma postorili že vse, kar je bilo potrebno in vse kar počnete sedaj je to, da se dolgočasite. Samo za vas imamo še nekaj opravkov, na katere zagotovo še niste pomislili.
Hobiji iz otroških let

Ste imeli tudi vi v otroštvu malo morje hobijev, a ste jih zaradi takšnih in drugačnih razlogov povsem opustili? Ste mogoče igrali kakšen inštrument, ste mogoče plesali, pletli, igrali video igre, risali? Ni važno. Zdaj je pravi čas, da prebudite vaše talente in jih mogoče celo nadgradite, dolgčas pa bo kar naenkrat izginil.


Tehnologija in kabli

Pobrskajte po vašem telefonu in računalniku, ter izbrišite odvečne fotografije in ostale datoteke. Organizirajte aplikacije na vašem telefonu in izbrišite tiste, ki jih ne uporabljate. Oko vrzite tudi na e-pošto in se znebite zastarelih sporočil.

So tudi vaši polnilci in slušalke vedno zavozlani, vi pa preprosto ne veste, kako je do tega sploh prišlo? Drži, da je odvijanje kablov nehvaležno opravilo, a slej kot prej se ga morate lotiti. Zakaj ne prav zdaj, ko vam je dolgčas in imate časa na pretek?

Očistite čopiče za ličenje

Večina od nas ne čisti čopičev za ličenje dovolj pogosto. Ker zdaj ni nobene potrebe po ličenju, si vzemite nekaj minut in čopiče temeljito očistite. Verjemite, vaša koža vam bo hvaležna.

Druženje s prijatelji

Mogoče se vam zdi, da ste edini na svetu, ki se dolgočasite. To nikakor ne drži. Dolgčas je tudi vašim sorodnikom in prijateljem in prav vsi odštevajo dneve do konca karantene. Zakaj jih torej ne odštevate skupaj in si v težkih časih delate družbo?  Zberite se v video klicu, si nalijte kozarček vina in uživajte. Prav tako lahko izberete namizno igro, ki jo imate vsi in pričnete z igranjem.

Česa se boste lotili takoj po karanteni?

Napišite seznam stvari, ki se jih boste lotili takoj, ko bo razglašen konec karantene. Naj bo to kava s prijateljico, zmenek s simpatijo, zabavanje v klubu s prijatelji, obisk gora itd. Prav tako razmislite tudi o kakšni novi dejavnosti, ki se je želite lotiti takoj, ko bo to mogoče.

 

Povzeto po: theeverygirl.com