Poznate prednosti kletnih stanovanj?

Nakup kletnega stanovanja zagotovo ni za vsakogar – življenje takorekoč pod zemljo sproža mešane občutke tudi pri bolj prilagodljivih. Kljub temu pa imajo kletna stanovanja svoje prednosti, in lahko z nekaj truda postanejo prav prijeten in udoben dom. Poglejmo, na kaj je potrebno biti pozoren pri odločanju za nakup kletnega stanovanja ali pri razmišljanju o spremembi namembnosti kleti.


PREDNOSTI: CENA, DOSTOPNOST, ZASEBNOST

Cena

Med največjimi prednostmi (in za marsikoga glavni razlog, za razmišljanje o takem stanovanju) je zagotovo cena. Te so v povprečju za kletna stanovanja precej nižja, zato si boste za enako količino denarja lahko privoščili veliko večje kletno stanovanje, kot sicer, enako pa velja tudi za najemnine.

Dostopnost

Zaradi bližine pritličja je kletno stanovanje lahko dobra izbira za vse, ki se zaradi zdravstvenih (ali katerih drugih) razlogov ne želite spopadati s številnimi stopnicami. Olajša tudi prenašanje pohištva pri selitvi in je vedno enostavno dostopno.

Zasebnost

Kletna stanovanja so navadno nekoliko bolj na samem, sosedna stanovanja pa so le nad njim. Če je izolacija dovolj dobro urejena, boste imeli lahko v stanovanju svoj pravo malo tiho zatočišče.

Seveda pa je vsaj toliko , kot je prednosti, tudi slabosti. Slabosti Kletnih stanovanj so predvsem pomanjkanje svetlobe, nizki stropi, vlaga, večje težave v primeru poplave, zelo enostavno je tudi vlomiti.