Razmišljate o sivi dekoraciji doma? Dodajte še te barve

Siva je lahko čudovita klasična barva, ki naredi vaš dom eleganten in prijeten. Vendar se lahko zgodi, da preveč sive barve naredi vaš dom nekoliko enoličen ali pust. Da bo videti zares dobro, si lahko omislite kombinacijo z eno izmed spodnjih barv.


Črna

Ko želimo doseči bolj zemljske vibracije, je najbolje, da sivo kombiniramo s črno barvo. S tem dobimo globino in kontrast, obenem pa deluje kot most med sivo in drugimi barvami, kot je naprimer modra.

Temno zelena

Ko zeleno barvo, ki spominja na mah kombiniramo z ogljato sivo, dobimo bolj možat pridih. Če prostoru dodamo še marelično pa dobimo bolj ženski pridih. Izbrati pravi odtenek zelene je izredno pomembno, saj bo drugačen odtenek spremenil svetlobo v sobi.

Mehka modra

Zabavna in sveža, ta barvna kombinacija je perfektna za sobo, ki ima veliko naravne svetlobe. Siva, ki jo kombiniramo k takšni modri, naj bo bolj hladna a ne prehladna. Dodamo lahko še črne, zelene in lesene dodatke.

Bež

Za bolj nežen občutek, zmešajmo toplo sivo in barvo ovsa, ki je odtenek ali dva svetlejša. Ključ do te kombinacije je, da izberemo tone, ki si niso nasprotni, ampak dobro delujejo skupaj. Odločimo se za barvo ovsa, ki nima rumenih ali rjavih podtonov.