S temi izdelki bo vaš dom vedno lepo dišal

Ni lepšega zaključka dneva kot je večerno druženje s prijatelji ob kozarcu vina v prijetnem ozračju harmonije vonjav. Kako pa vam zveni sproščen večer v objemu vaše najljubše ideje, in to ob pomirjajočem vonju sivke ali limonine trave? Čas je za hladne zimske večere in mi smo pripravljeni na prižig prvih dišečih svečk.


Hygge – kaj je to?

 Hygge velja za danski način umetnosti sreče. Besedo bi v prostem prevodu lahko prevedli kot mir, tišino ali celo udobje. Pa vendar na slog življenja hygge ne moremo kar čakati, da pride, pač pa gre za aktivno izražanje zadovoljstva. S čim vendar? Z najrazličnejšimi malenkostmi, ki znajo polepšati tudi najbolj preproste vsakodnevne opravke.

Čas je, da si doma zvečer prižgete katalitično svetilko ali da si segrejete dišeči vosek, se obdate s svojimi najljubšimi sezonskimi dekoracijo, si prižgete prijetno glasbo, si pripravite kaj dobrega za pod zop in se izgubite v udobju mehkih vzglavnikov. Pravi hygge dom si lahko ustvari vsakdo. Začnete lahko na primer z znanimi hygge svečami. Dom v stilu hygge lahko dosežete v zgolj štirih korakih:

  • Za toplino med štirimi stenami poskrbijo hygge dišeče sveče,
  • Za vonj udobja si privoščite hygge dišeče paličice,
  • Harmonijo prostora lahko dosežete z zgolj eno katalitično svetilko,
  • Za udobje in sprostitev pa je kot nalašč vaša najljubša aromaterapija.

Za jesensko-zimski čas je za sekcijo s svečami značilna prava norija. Zdi se, da v hladnih dneh vsi stremijo k udobnemu in dišečemu domu. Marsikdo si privošči dišečo svečko ali katalitično svetilko, z vizijo, da bi dom izgledal še bolj prijeten. Tisti, ki želijo stopiti stopničko višje, pa posežejo tudi po skrbno izbranih dodatkih za sveče. Eni teh so nedvomno stekleni svečniki, ki med štiri stene vdihnejo posebno eleganco in luksurioznost. Gre za izjemno prikupno dekoracijo, ki odlično izgleda kjerkoli – bodisi na nočni omarici, jedilni mizi ali dekorativni omarici.

Glede na to, da se bliskovito bliža tudi veseli december in z njim tudi prazniki, je prav, da razmišljamo o dekoracijah, ki jih lahko uporabimo v več letnih časih. Eni takšnih so tudi stekleni svečniki, za katere se zdi, da so postali že pravo znamenje za božič.

Odišavite svojo omaro

Se je tudi vam že kdaj zazdelo, da vaša garderobna omara oddaja neprijetne vonjave kljub temu, da so oblačila v njej povsem čista? Saj veste, kako pravijo: »Za vsako bolezen rožica raste,« in tudi za vsak problem se lahko najde rešitev. Neprijetnega vonja iz omare se lahko rešimo povsem preprosto – s pomočjo dišave za omare. Dišava za omaro ne pripomore zgolj k prijetnemu vonju v omari, pač pa tudi poskrbi, da se ta vonj razširi vseskozi prostor. Lahko bi rekli da s tem ubijemo dve muhi na en mah.

Aromo raznoraznih tonov bo dišeča ploščica prenesla tako na vaša oblačila v omari, čevlje v predalu, kot tudi v notranjost avtomobila in celo v torbico. Dišavne esence bodo okrepile vaše dobro razpoloženje in vas v najnapornejših dneh sprostile. Privoščite si nekaj več rožnate v sivini vsakdana.Ponudba dišav za omar je dandanes tako široka, da si ne morete niti predstavljati med kolikimi možnostmi lahko izbirate. Na voljo so na primer vrtnica in sveža zelena, bargamot in lesni podton, evkaliptus, sivka in še mnogo več.