Slovenska toplotna črpalka ADAPT nominirana za prestižno trajnostno nagrado Green Product Award 2023!

Toplotne črpalke niso več naprave, ki omogočajo zgolj ogrevanje. So okolju izredno prijazne in eden ključnih ukrepov pri dekarbonizaciji ozračja. Niso več zgolj naprave, ampak so postale predmet poželenja in del arhitekture. Vse to prepoznavajo tudi mednarodni strokovnjaki, ki so med nominirance za prestižno trajnostno nagrado uvrstili toplotno črpalko slovenskega proizvajalca KRONOTERM.


Kakovost, inovacije in KRONOTERMOVE razvojne uspehe prepoznavajo ne zgolj njihove stranke, temveč tudi slovenski in mednarodni strokovnjaki. Njihova toplotna črpalka ADAPT je prejela že ogromno različnih nagrad in priznanj, tokrat pa je nominirana za prestižno mednarodno nagrado Green product Award 2023. Strokovna žirija je izmed več kot 1300 kandidatov iz 40 držav izbrala 100 nominirancev v 12 kategorijah.

Za mednarodno prestižno nagrado Green Product Award 2023 je bila toplotna črpalka ADAPT s strani strokovne komisije izbrana v kategoriji stavbne komponente. Nils Bader, direktor nagrade Green Product Award je o toplotni črpalki dejal: “Toplotna črpalka ADAPT je dober primer kakovosti in strasti, s katerima naši nominiranci prispevajo k bolj trajnostni prihodnosti.” 

Dobitnike prestižnih nagrad iz vseh 12 kategorij bo izbrala strokovna žirija, hkrati pa poteka tudi glasovanje za posebno nagrado občinstva. Glasovanje se bo zaključilo 22. januarja. V kolikor želite podpreti slovensko znanje, svoj glas za KRONOTERM oddajte TUKAJ.

Pri KRONOTERMU se zavedajo celovitih potencialov, ki jih imajo toplotne črpalke. Z nenehnim razvojem in izboljšavami, uporabo tehnološko naprednih in okolju prijaznih komponent in materialov se zavedajo pomembnosti toplotnih črpalk v boju proti dekarbonizaciji. Svoje znanje in izkušnje so dopolnili s toplotnimi črpalkami, ki so vizualno privlačne, jih ni treba več skrivati in ki se zlijejo z okolico in arhitekturo stavbe. Pri vodilnem slovenskem proizvajalcu toplotnih črpalk v ospredje postavljajo tudi uporabnika s tehnološko dovršenim pametnim upravljanjem in samodejnim prilagajanjem delovanja.

Toplotna črpalka ADAPT – ko se srečata tehnologija, trajnost in dizajn

Kronotermova toplotna črpalka ADAPT je plod večletnega dela strokovnjakov iz različnih področij. Oblikovana je, da se zlije z okolico in nudi izkušnjo vrhunskega elegantnega dizajna, ki je prilagodljiv vsakemu objektu. Možnost izbire materiala in barve ohišja zunanje enote toplotne črpalke znižata vizualno kompleksnost in dolgoletno potrebo po skrivanju toplotne črpalke. Toplotna črpalka ADAPT je ena najtišjih na trgu, tišja od delovanja hladilnika.

Pri oblikovanju so upoštevali tudi skrb za okolje, saj je sestavljena iz okolju prijaznih materialov. Praktično vse materiale, ki so uporabljeni, je možno reciklirati. Uporabili so novo hladivo R452b, ki ne škoduje ozonu in ima kar 67 % nižji ogljični odtis od obstoječih hladiv.

Upravljanje je eno izmed področij, kjer so še dodatno poskrbeli za brezskrbno, enostavno ter uporabniku prijazno uporabo toplotne črpalke. Pri KRONOTERMU so razvili inteligentno uravnavanje delovanja preko mobilne ali spletne aplikacije, ki je sicer samozadostno, a hkrati po potrebah popolnoma prilagodljivo glede na želje uporabnika. S pomočjo umetneinteligence naprava na podlagi pridobljenega znanja preteklih izkušenj samodejno prilagaja delovanje ne le glede na potrebe objekta in uporabnika, temveč celo glede na vremensko napoved.

Odkrijte okolju prijazno, vizualno privlačno, izredno tiho in učinkovito toplotno črpalko ADAPT na www.kronoterm.com. Za izračun in ponudbo jih pokličite na 03 703 16 20 ali jim pišite na info@kronoterm.com.