SOBA ZA ŠTUDENTA: KAKO JO OPREMITI?

Študij zahteva disciplino in koncentracijo, zato mora biti kraj za to minimalno opremljen, tako iz vidika dekoracije, kot pohištva. Vse to namreč hitro pritegne pozornost osebe, ki bi se v času izpita morala posvečati povsem drugim stvarem.


Govori se, da bi moral imeti idealen prostor za študij veliko pohištva, knjig in drugih predmetov, primernih za študij, toda kolikor manj predmetov vas bo obdajalo, več koncentracije boste imeli.

Nepopisno pravilo mirnega okolja je imeti pri roki vse. Svinčniki, zvezki in knjige naj bodo zmeraj na dosegu roke, saj jih najbolj potrebujete. Če se boste vstali zmeraj, ko boste rabili svinčnik, boste s tem izgubili koncentracijo, ki jo imate.

Prostor mora biti svež, prezračen in brez odvečnih smeti, ki oddajajo neprijetne vonjave. Prav tako se izogibajte uživanju hrane in hrupu. Upoštevajte, da je to vaš učni prostor, zato ga morate ohranjati v optimalnih pogojih.

Knjige na dosegu rok

Nič vam ne bo pomagalo, če boste knjige, ki jih potrebujete, postavili na najvišjo polico regala. Predmeti, ki so nujni v času učenja naj bodo zmeraj blizu vas, da ne izgubljate časa in koncentracije s tem, da jih poskušate doseči.

Svetli prostor

Naravna svetloba je najboljša možna izbira ob učenju. V primeru, da se lažje učite ponoči, v svoji sobi uporabite žarnice, ki oddajajo belo in ne rumeno svetlobo.

Ne preveč udoben stol

S tem ne mislimo, da morate sedeti na trdem lesenem stolu, vendar preveč oblazinjeni in udobni stoli naše misli prej preusmerijo k počitku, kot k učenju.

Najmanjše možno število dekorativnih okraskov

Kot smo navedli že zgoraj, vsi nepotrebni okraski zgolj preganjajo vašo koncentracijo. Če ste ljubitelji rož ali vaz, v prostoru med učenjem pustite največ 1 ali 2.

Hladni in pastelni toni sten

Če imate priložnost, da prebarvate vaše stene, storite to s hladnimi ali pastelnimi barvami. Te namreč ohranjajo um, umirjenost in sproščenost. Uporabite barve kot so bela, lila, nebesno modra, roza ali siva.

 

Povzeto po: https://www.vix.com/es/imj/hogar/5310/como-ambientar-un-cuarto-para-estudiar

N.P.