Spomladansko čiščenje: Znebite se teh stvari!

Prihaja pomlad in z njo tudi spomladansko čiščenje. Ojej! Kje sploh začeti? Čas je, da se znebite vseh stvari, od katerih nimate več koristi. Naj vaše stanovanje ponovno zadiha in stopite v nov letni čas brez nepotrebne krame. Predstavljamo vam nekaj stvari, brez katerih boste zlahka živeli naprej.
Sončna krema

Začnite spomladansko čiščenje pri kremah. Sončne kreme imajo rok uporabe. Na to večkrat pozabimo in na kožo nanašamo pretečene produkte. To je za našo kožo vse prej kot ugodno. S takšno uporabo tvegate sončne opekline in številne alergijske reakcije.


Lak za nohte

Tako kot sončne kreme, imajo tudi laki za nohte rok trajanja. V vaši kopalnici se prav zagotovo nahaja kakšen napol posušen lak. Čas je, da mu pomahate v slovo.

Stare posode za shranjevanje živil

Stare plastične posode hitro lahko postanejo precej neprivlačnega videza in se zavzamejo neprijetnih vonjav. V takem primeru vam priporočamo, da se odločite za nakup nove, po možnosti steklene posode, ki je mimogrede bolj ekološka izbira. Plastične posode namreč čez čas v mikrovalovni pečici začnejo odvajati formaldehid, izgubljati začnejo tudi mikroplastiko, ki se iz posode nato izloča v shranjene jedi.

Nakupovalni seznami in računi

Se je tudi pri vas doma povsem nehote nabral zajeten kupček starih nakupovalnih seznamov in računov? Čas je, da naredite selekcijo in nepotrebne listke odvržete.

Začimbe in olja

Tudi glede začimb velja enako pravilo kot za nekatera živila: Rok trajanja je eno leto. Svetloba in toplota jih namreč razgrajujeta, posledično pa zelišča sčasoma izgubijo svojo aromo. Rok trajanja uporabnosti za olja je dve leti. Steklenice z visoko cenjenimi olji lahko dodatno ovijemo v aluminijasto folijo, da stik s svetlobo čim bolj omejimo. Živil ne shranjujte v nedogled in bodite pozorni na rok uporabe.

Spomladansko čiščenje je pravi čas, da se znebite vseh živil s pretečenim rokom uporabe in vseh starih plastičnih posod. Pomlad je čas za nov začetek. Naj to velja tudi za vaš dom.

 

Povzeto po: zadovoljna.si