To so najbolj umazani deli vašega doma

Preden si odgovorite, dobro premislite, kako pogosto jih očistite oziroma zamenjate …


Posodica za zobne ščetke

To je mesto, ki mu marsikdo posveti premalo čiščenja. V posodici za zobne ščetke se namreč velikokrat nabira voda, v njej pa polno bakterij. Če imate vaše zobne ščetke postavljene v bližini stranišča, vam svetujemo, da jih umaknete drugam. Vsakič, ko na stranišču potegnete vodo, se lahko namreč bakterije po zraku prenesejo na vaše zobne ščetke.

Stikala za luči

Še posebej stikalo za luč za kopalnico ali stranišče. Neprestano namreč ugašamo in prižigamo luči, to je prva stvar, ko prideš zvečer domov in zadnja, preden zapustiš stanovanje. Nihče si pred prižiganjem luči, ko pride domov, ne umije rok, zato se na stikala tako prenese veliko bakterij.

Pomivalno korito

Ker v kuhinji neprestano teče voda, si včasih mislimo, da v pomivalnem koritu ne more biti zares umazano. Ampak enako kot pri gobici za pomivanje posode – kjer je hrana, so bakterije. Puščanje in pomivanje umazane posode v pomivalnem koritu in občasno nabiranje ostankov hrane so prava vaba za bakterije. Poskrbite, da pri čiščenju uporabljate tudi ustrezna čistila.

Gobica za pomivanje posode

Z njo pomivamo posodo, torej bi načeloma morala biti čista. Vendar je vse prej kot to. V njej se po vsakem pomivanju nabira vse več bakterij. Hrana je namreč polna bakterij, ki potem zaradi vlažnosti in toplote v gobici za pomivanje posode rade ostanejo, saj jim takšno okolje izjemno ustreza. Pomembno je torej, da gobico po vsakem pomivanju dobro izperete in jo skušate čim pogosteje zamenjati.