Ročna ura Tudor Black Bay. Spoznajte ikono!

Kolekcija Black Bay je rezultat prefinjene mešanice tradicionalne estetike in sodobnega urarstva. Gre namreč za več kot 60-letno tradicijo potapljaških ur švicarske znamke Tudor, ki odlično prepleta preteklost in sedanjost. Ročne ure Tudor Black Bay so »neo-vintage« ure, ki po tehniki izdelave, zanesljivosti, robustnosti in kakovosti zaključkov ustrezajo najstrožjim zahtevam današnjega časa.


Razvoj Tudorjeve potapljaške ure

V celotni urarski zgodovini ni nobena ura doživela toliko različic, interpretacij in ponovnega rojstva kot potapljaška ura iz sredine prejšnjega stoletja. Vrtljiva luneta, grafično izčiščena in preprosta številčnica ter trdno ohišje so ključni del vsake potapljaške ure. Sodobna moška ročna ura Tudor Black Bay je zaradi svoje kakovosti in zanesljivosti postala ena izmed ikoničnih potapljaških ročnih ur, ki je navdih dobila pri starejši različici Tudorjeve potapljaške ure Oyster Prince Submariner.

Prva potapljaška ura Tudor je bila predstavljena daljnega leta 1954. Imenovala se je Tudor Oyster Prince Submariner, ki je bila zelo podobna Rolexovi različici potapljaške ure. Odlikovala jo je številčnica brez datuma, drzna zlata luneta, ohišje z majhno krono, brez zaščite. Te lastnosti so postavile standarde za vse ročne ure, ki so v naslednjih desetletjih prihajale na trg.

Pol stoletja do nove potapljaške ure Tudor Black Bay

Šele leta 2012, po skoraj pol stoletja, je potapljaška ura dobila svojo sodobno različico. To je predstavljala ročna ura Tudor Black Bay. Fascinantno je bilo videti, kako je ročna ura Black Bay ustvarila svojevrstno identiteto s pomočjo različnih delcev Tudorjeve zgodovine. Zlate oznake ur so spomin na prvo potapljaško uro iz leta 1954, kazalci Snowflake na vojaške ure iz 70. let, rdeča barvna shema pa je odraz številnih Tudorjevih predhodnic. Vse to se združuje v idealnem razmerju velikosti in sodobnosti.

Moška ročna ura Tudor Black Bay je kljub »mladosti« ikona. Nove barve, novi materiali in celo nove velikosti so spremenile svet potapljaških ur. Linija Black Bay je odličen primer, kako lahko blagovna znamka v eni stvari združi svojo zgodovinsko zapuščino in sodobno identiteto.

Lastnosti, ki prepričajo

Linija ročnih ur Black Bay danes obsega številne modele, vsakega s svojimi prepoznavnimi značilnostmi. Kljub razlikam pa je vsem ročnih uram Tudor Black Bay skupno nekaj lastnosti. To so izjemna berljivost, švicarska kakovost in zanesljivost, občutek za estetiko, preplet sedanjosti in zgodovine ter udobna nošnja. V ponudbi urarstva Malalan najdete vse, od klasičnega modela 58 do nekoliko novejših različic Black Bay S&G, MGT, Chrono in Ceramic. Oglejte si jih na Malalan.eu.

O znamki Tudor

Tudor je švicarska blagovna znamka ročnih ur in hčerinska družba urarske hiše Rolex. Ure slovijo po izjemni kakovosti in zanesljivosti ter cenah, ki so nekoliko bolj dostopne od tistih s podpisom Rolex. Časomeri Tudor so dandanes prepoznavni ravno po zaslugi linije Black Bay, ki znamki daje ugled ene prestižnejših na svetu. Uradni prodajalec te znamke v Sloveniji je malalan.eu, ki nudi tudi uradni servis ročnih ur Tudor Black Bay.