V posteljo brez telefona in elektronike!

Velik delež našega vsakdana je gledanje v zaslone. Pa naj bodo to telefoni, računalniki, tablice ali televizije. Večina se z elektroniko v rokah odpravi tudi v posteljo. Za vas imamo nekaj zamisli, kako bolj koristno preživljati večere brez telefona.
Branje

Mogoče se vam ideja sliši dolgočasna in predvidljiva. Vem, vem. Včasih se nam zdi, da nas vsi silijo k branju. Toda branje lahko dejansko zmanjša stres in okrepi možgane. Učinek uporabe telefona pa je povsem obraten od tega. Saj ne pravim, da preberite najdebelejši roman na svetu. Lahko se odločite za lažje branje, ob katerem se boste zabavali. Se še spomnite, ko ste kot otrok z iskrico v očeh izbirali knjige v šolski knjižnici? Naj vas ta isti potepuški in radovedni duh vodi še danes.


Vas še vedno nisem prepričala? Knjige preprosto niso vaša stvar? Nič hudega. Posezite po kakšni zanimivi reviji ali časopisu. Branje nečesa, kar vas zanima je veliko bolj koristno kot pa brskanje po socialnih omrežjih in branje vedno istih tvitov.

V posteljo se odpravite brez telefona. Preberite raje kakšno knjigo ali revijo.
Beleženje

Mnogim se pisanje dnevnika zdi dokaj zastarela zadeva, a se presenetljivo večkrat izkaže za zelo koristno dejavnost. Ob koncu napornega dneva prelijte vaše misli in težave na papir, zapišite vse podrobnosti in občutke, ki jih morda ne želite pozabiti. Če vam pisanje o dnevu ni po godu, v beležnico lahko zapišete vaše cilje in sezname. Vsak dan vanjo napišite najmanj tri stvari za katere ste hvaležni. Pisanje je popoln način, da končate dan in ga nastavite za jutri.

V beležnico zapišite vaše misli in ideje.
Pogovor

Ko zvečer s partnerjem ali sostanovalcem sedite na kavču, se pogovorite o vašem dnevu. Pripovedujte si, kaj ste počeli, na kakšne težave ste naleteli in kako ste jih rešili. To vas bo še bolj zbližalo, hkrati pa se boste še dodatno znebili stresa in se pošteno nasmejali. Klepetajte o preteklih dneh, kaj se dogaja v vašem življenju, kaj bo za večerjo… Pogovor na štiri oči prekaša vsako sporočilo na Instagramu in kakršnokoli uporabo telefona.

Ustvarjajte

Večeri so pogosto najkreativnejši čas za veliko posameznikov. Mogoče ste med njimi tudi vi. Imate v glavi kakšno zanimivo zgodbo? Zapišite jo. Želite vašo spalnico popestriti s kakšno sliko? Naslikajte jo. Ima vaša najljubša bluza luknjo v rokavu? Zašijte jo. Študija je namreč pokazala, da vsaj ena ustvarjalna dejavnost v dnevu pripomore k pozitivnemu mišljenju. Samo pomislite, kakšno bo veselje, ki vam ga bo prinesel dokončan projekt.

Ustvarjajte. Naslikajte kakšno sliko in z njo okrasite dom.

Kaj torej pravite? Boste večere raje preživljali v družbi telefona ali si boste vzeli čas zase in za vaše bližnje?

Povzeto po: theeverygirl.com