Vijolična barva: Nov trend leta 2021?

Vijolična barva nosi veliko pomenov. Danes jo svetovno znani notranji oblikovalci zelo radi uporabljajo v svojih domovanjih. Zakaj in kako, si lahko preberete v nadaljevanju.

Vijolična barva velja za barvo razkošja. V zgodovini jo je bilo dolgo časa zelo težko pridobiti, saj je bila tako redka in draga. Vijolično povezujemo s kronanimi glavami, saj so si jo lahko privoščili le kralji, cesarji in faraoni ter jo ponosno nosili kot znak svoje posebnosti.


Vijolična barva v prostorih

Dandanes vijolična barva ni več tako redka. Privošči si jo lahko prav  vsak. Prepoznamo jo po številnih odtenkih. Če želite poseči po odtenku, ki je za notranje opremljanje nekoliko bolj varen, vam priporočamo nekoliko svetlejšega. Belo-sivo-črno-svetlo vijoličasta paleta se je že v mnogih primerih izkazala za zelo šik.

Za nekoliko bolj drzne imamo zanimivo idejo — kombinacija vijolične in rdeče. Gre sicer za preprosto kombinacijo, ki deluje razkošno. Kaj pravite na kavč v vijolični barvi ter stena v toplo vinskem odtenku?

Vijolična velja za luksuzno barvo. Ne samo to, na nas deluje tudi pomirjujoče. Skupaj s kombinacijo bele in sive lahko dosežete občutek večjega prostora, ki človeka dokazano pomiri.

Za nekoliko bolj dramatičen učinek priporočamo, da kombinirate črno in temno vijoličasto barvo. Ta kombinacija zagotovo ni za vsakogar, a vam obljubljamo, da se v njej skriva nekaj magičnega in skrivnostnega. Kaj točno je to, boste morali ugotoviti sami.

Vijolično barvo lahko kombiniramo z nešteto odtenki. Najbolje se sicer poda k nevtralnim, a svoj čar pokaže tudi v sožitju z rumeno, rdečo, rožnato ali zeleno, prav tako pa prijateljuje tudi z belo, rjavo, sivo in črno.

 

Povzeto po: dominvrt.si