Zanimiva rastlina, ki bo zamenjala kaktuse in monstere

Ste na Instagramu in drugih družbenih omrežjih opazili norijo, ki se je dogajala okoli monster in kaktusov? Veliko mladih si je doma ustvarilo prave urbane džungle, v katerih gojijo svoje otročičke oziroma rastilne. A čas monster in kaktusov je očitno pri koncu, saj se vedno bolj pojavlja nova rastlina – pampas trava. Zakaj? Ker jo je izredno enostavno dodati v dekor stanovanja, zanjo pa tudi ne rabimo nič skrbeti. Spodaj vam predstavljamo, kako lahko pampas travo prenesete v svoj dom in ga poživite.


Postavimo jo na pisalno mizo

Na pisalni mizi imejmo minimalno dodatkov, pampas trava je tako v kombinaciji s fotografijami v nevtralnih okvirjih več kot primerna.

Uporabimo barvno paleto

Uporabimo pampas travo v bolj temnih odtenkih, s katerimi celotnemu prostoru dodamo globino.

Popestrimo kuhinjske police

Če si ne želimo preveč rastlin v kuhinji, je pampas trava najboljša rešitev. Lahko jo postavimo poleg keramike na pultu, ali pa jo porežemo in jo dodamo na višje police ter jih popestrimo.

Zamenjajmo rože na nočni omarici

Sveže rože so vedno moderne, a ovenele rože niso pretirane lepe. Uporabimo zanimivo vazo, notri postavimo pampas travo in jo položimo na nočno omarico. Tako nam ne bo potrebno vsak teden kupovati in menjati rož.

Okrasimo jedilno mizo

Jedilna miza bo najbolj minimalistično izpadla, če nanjo položimo samo vazo s pampas travo. Preprosto in enostavno.

Poudarimo umetniške slike

Galerijsko steno popestrimo tako, da spodaj postavimo pampas travo. Tako bo celotna stena še bolj izstopala.

Ustvarimo višino

Pampas v kombinaciji s pletenim pohištvom je videti fantastično. Uporabimo visoko steblo in ga postavimo ob pisalno mizo, s čimer nam bo pogled takoj zavil višje in s tem ustvarimo višino.

Naredimo mešanico različnih rastlin

Ni potrebe po tem, da so vse rastline, ki jih imamo v stanovanju, zelene. Dodajmo pampas travo in s tem celotni zeleni barvi dodajmo malo raznolikosti.

Povzeto po: brit.co