Kako pogosto moramo obrniti vzmetnico?

Zagotovo ste že kdaj slišali, da je vsake toliko časa pametno obrniti vzmetnico. Če ne drugje v Prijateljih, ko to delajo Chandler, Monica, Joey and Pheobe. A kaj dejansko predstavlja obračanje vzmetnice, kako pogosto bi to morali početi in zakaj?


Biti odrasel je težko. Če bi se obveznosti končale s plačilom računov in službo, bi se nekako s tem še lahko sprijaznili, a biti odrasel pomeni, da moramo razmišljati prav o vsem. Tudi o tem, kdaj moramo zamenjati olje pri avtu, najti sesalec, ki bo pobral nadležno živalsko dlako, ne smemo pa pozabiti tudi na obračanje vzmetnice. In če svoje že dolgo nismo obrnili – ali celo nikoli – je sedaj skrajni čas.

Naša vzmetnica bi morala biti obrnjena vsakih šest mesecev, saj s tem podaljšamo obstojnost in ne povzročimo neuravnotežene uporabe. To je še posebej pomembno, če ves čas spimo na eni strani, druga pa ostaja prazna. Obračanje vzmetnice tudi pomaga pri tem, da spimo bolj udobno. Še bolje je, da vzmetnico obrnemo že vsake tri mesece. Manj časa kot mine vmes, več možnosti je, da bo vzmetnica dlje zdržala.

Obstajajo pa tudi izjeme pri obračanju. Če imamo takšno, ki ima na vrhu dodatno blazino ali vzmetnico iz pene, te niso primerne za obračanje, saj so spodnji deli precej trdi in bi obračanje povzročilo veliko neudobja.

Zato čimprej obrnite svojo vzmetnico in ji podaljšajte obstojnost!

Povzeto po: popsugar.co.ukuns