17 uporabnih trikov, ki nam bodo pomagali hitreje in učinkoviteje spakirati – 1. del

Se približuje težko pričakovani izlet oz. dopust, ki ga čakate že celo leto? Potem je čas, da dobro razmislite, kaj vse boste vzeli s sabo, kaj si boste ogledali in koliko denarja potrebujete. Ker pa je že pakiranje za daljši dopust lahko precej naporno, vam danes predstavljamo nekaj uporabnih trikov, ki vam bodo pomagali hitreje in bolj učinkovito spakirati.


Prstane in uhane shranimo v škatlice z zdravili

Večji kosi nakita (ogrlice in zapestnice) sicer ne pridejo v poštev, manjši kosi kot so prstani in uhani pa so ravno prav veliki, da jih lahko pospravimo v plastične škatlice za zdravila.

Zobno ščetko prekrijmo s plastično folijo

Vzemimo plastično folijo, odrežimo manjši kos in ga ovijmo okoli zobne ščetke.

Prelijmo najljubše izdelke v potovalne stekleničke

To je še posebej pomembno, če potujemo samo z ročno prtljago, saj tekočine ne smejo biti večje od 100 ml. V vsakem primeru je to dobra rešitev, saj prihranimo prostor v kovčku in poskrbimo, da se nam celotni izdelki ne zlijejo povsod.

Stekleničke pokrijmo s plastično folijo preden zatesnimo pokrovčke

Ko prelijemo tekočine v manjše stekleničke, zgornji del prekrijmo s plastično folijo. S tem dodamo dodatno zaščito pred zlivanjem tekočin.

Predčasno namočimo vato z našimi najljubšimi izdelki

Vato že predčasno namočimo z najljubšim čistilom za obrazom, vlažilno kremo ali tonikom. Spakirajmo jih toliko, da jih bo dovolj za celotno potovanje in v različne zaprte vrečke. S tem bomo zmanjšali tekočine, ki jih potrebujemo.

Britvico prekrijmo s sponko

Ne potrebujemo prav posebne škatle za britvico. Nanjo damo sponko in s tem zaščitimo rezilo in tudi vse, kar imamo v kovčku.

Spakirajmo capsule garderobo

Dobro razmislimo, kaj potrebujemo s sabo in česa ne. Najprej pomislimo, kako točno bomo nosili določena oblačila, najbolj pametno je, da izberemo oblačila, ki se ne mečkajo in na katerih se slabo vidijo madeži. Pogledamo si lahko tudi, kakšno bo vreme, pomembno pa je tudi udobje.

Oblačila zložimo v torbo

Umazana oblačila seveda ločimo od čistih, zato je torba super ideja, saj lahko umazana oblačila shranimo v drugem razdelku. Na koncu pa samo vržemo celotno vsebino v stroj.

Uporabimo kremo za britje kot odstranjevalec madežev

Preden gremo na počitnice kupimo potovalno kremo za britje. Če se umažemo, pošpricamo z njo po madežu in pustimo pol ure, nato pa madež nežno odstranimo.

 

Povzeto po: apartmenttherapy.com