Kako zdravimo komarjeve pike?

Poletje je v polnem razmahu, kar pomeni, da smo polni komarjevih pikov. Nekateri s tem sicer nimajo težav, drugim pa piki zatekajo, jih srbijo ali jim koža povsem pordeči.


V enem izmed člankov smo pisali, kako se zaščititi pred temi piki, sedaj pa vam predstavljamo nekaj nasvetov, kaj narediti, če do pikov pride.

Ne praskajmo se

Prvi korak je, da pozdravimo pik komarja. To pomeni, da se ne smemo praskati, saj bomo drugače samo razširili simptome in poškodovano kožo izpostavili infekcijam.

Poskusimo s hidrokortizonsko kremo

Gre za kremo proti srbenju, ki ob enem zdravi tudi rdečico, vnetje in zatekanje. Nanesimo jo nekaj na srbečo kožo in se vzdržimo srbenja.

Uporabimo led

Led ali mrzla voda bosta poskrbela za srbečico in zatekanje. Iz zamrzovalnika vzemimo nekaj kock ledu, jih za zavijamo v brisačo in pritisnimo na kožo. Ključ je, da tisto mesto odreveni, s tem pa zmanjšamo tudi srbenje.

Uporabimo aloe vero

Gel aloe vere je zagotovo ena najboljših stvari pri razdraženi koži in pomaga pri vnetjih. Ponavadi jo uporabljamo za sončne opekline, vendar je primerna tudi za zdravljenje pikov žuželk, saj pomiri in pozdravi kožo.

Pik očistimo z alkoholom

Zadnja stvar, ki si je želimo, je infekcija, zato je pametno, da kožo razkužimo z alkoholom. Alkohol damo na vato in očistimo del pika.

Uporabimo med

Med ima protivnetne in protibakterijske učinkovine, zato je več kot primeren za pike žuželk.

 

Povzeto po: fabfitfun.com