17 uporabnih trikov, ki nam bodo pomagali hitreje in učinkoviteje spakirati – 2. del

Se približuje težko pričakovani izlet oz. dopust, ki ga čakate že celo leto? Potem je čas, da dobro razmislite, kaj vse boste vzeli s sabo, kaj si boste ogledali in koliko denarja potrebujete. Ker pa je že pakiranje za daljši dopust lahko precej naporno, vam danes predstavljamo nekaj uporabnih trikov, ki vam bodo pomagali hitreje in bolj učinkovito spakirati.


  1. del TUKAJ

Oblačila zložimo v potovalne kocke

Obstajajo potovalne kocke, v katere lahko razdelimo naša oblačila. Najbolj logično je seveda, da v eno damo majice,  v drugo spodnje perilo, ipd. A še bolj primerno je, da v eno damo vsa oblačila, ki jih bomo npr. potrebovali za na plažo.

V potovalko dajmo nekaj dodatnih plastičnih nakupovalnih vrečk

Vedno pridejo prav, saj vanje lahko pospravimo čevlje, mokra ali umazana oblačila.

Oblačila, ki se mečkajo shranimo v plastične vreče

Mečkanje je največji problem, ko imamo stvari pospravljene v potovalki. Naslednjič, ko gremo v čistilnico, prosimo za nekaj vreč za oblačila, v katere nato lahko pospravimo tista oblačila, ki se rada mečkajo.

Oblačila lahko zlikamo tako, da jih obesimo v kopalnico, medtem pa si privoščimo vročo kopel

Ne glede na to, kako pazimo, še vedno se bodo nekatera oblačila v potovalki zmečkala. Obesimo jih na obešalnik in si privoščimo vročo prho, pri kateri bo nastalo veliko pare, ki bo zlikala ta oblačila.

Kapo za tuširanje spravimo v primeru dežja

Če imamo občutek, da bo padal dež, potem lahko fotoapart, telefon in dragocene stvari pospravimo v kapo za tuširanje in jih zaščitimo pred mokroto.

Spakirajmo majhno količino detergenta

Če se nam zgodi, da moramo na hitro oprati oblačila in nimamo možnosti uporabe pralnega stroja, nam bo prav prišel detergent.

S kapo za tuširanje prekrijmo spodnji del čevljev

Nihče ne mara, da se čevlji dotikajo oblačil. Čevlje zato zavijmo v kapo za tuširanje in jih ločimo od oblačil.

 Ko se vrnemo, celotno potovalko vržimo v pranje

Najhitrejše in najmanj boleče je, da celotno potovalko vržemo v pralni stroj in je ne pustimo ležati na tleh spalnice več dni.

 

Povzeto po: apartmenttherapy.com