3 najpogostejše zmote pri urejanju doma

Včasih sledimo nekakšnim splošno uveljavljenim pravilom, kako je najlažje in najceneje priti do določenega cilja. To se nam dogaja na vseh področjih, tudi na področju urejanja domovanja in izboljševanja načina življenja doma. Ampak ni res, da vse, kar slišimo, v resnici tudi drži. Zato smo za vas pripravili nekaj največjih zmot o urejanju domovanja, ki ste jim zagotovo verjeli tudi vi.


1.Popraviti nekaj je ceneje kot nadomestiti z novim

Seveda si mislimo, da če le znamo, pokvarjeno stvar raje popravimo, kot pa kupimo novo. Vložiti bo potrebno nekaj truda, vendar se bo na koncu obrestovalo, ker bomo privarčevali denar, ki bi ga sicer dali za nakup novega izdelka. Odvisno sicer, za kakšno stvar gre, ampak včasih je lahko popravilo veliko dražje od zamenjave.

Če napake namreč ne popravimo korektno, se lahko le-ta v najboljšem primeru neprestano ponavlja in nas spravlja ob živce, v najslabšem primeru pa se lahko zaradi netemeljitega popravila pokvari še huje in povzroči škodo še kje drugje. Pomembno je torej, da v primeru, da se doma nekaj pokvari, temeljito razmislimo, kaj se v tem primeru bolj splača.

2. Če prepleskamo steno, bomo prekrili vse nepravilnosti

Ne drži vedno. Res je, da se včasih s pleskanjem da prekriti kakšne madeže ali zbledelost stene, vendar morate biti pazljivi, da stena ni poškodovana. Če ima zareze, neravno površino ali kakršnekoli poškodbe, boste s pleskanjem naredili več škode kot koristi, saj boste po nepotrebnem vložili trud in porabili barvo, pravega učinka pa ne bo. V tem primeru je treba najprej rešiti primaren problem, šele nato pa se lotiti pleskanja.

3. Prenova stanovanja vam bo pri oddajanju prinašala večje zaslužke

Prav tako ne drži nujno. Lahko se vržete v prenovo in oglašujete popolnoma prenovljeno stanovanje, ki pa ga potem nekdo po višji ceni ne bo hotel najeti. Cene stanovanj tako ali tako neprestano rastejo in najemodajalcem s povprečno plačo v prvi vrsti ni pomembno, da je stanovanje popolnoma prenovljeno, ampak da si ga sploh lahko privoščijo. Prenovo in dekoracijo raje usmerite v svoje lastno domovanje, kjer živite samo vi in ga opremite po svojem okusu.

 

Povzeto po: https://www.apartmenttherapy.com/home-improvement-myths-266768