7 stvari, ki jih moramo pospraviti po večerji

Ne glede nato, kako sitni smo pri čiščenju in pospravljanja doma, vsake toliko se vseeno zgodi, da so določene stvari umazane in polne navlake. Če želimo, da je dom kar se da čist, pa to pomeni, da moramo dnevno pospravljati za sabo. 


Priprava večerje, kuhanje in čiščenje zagotovo v kuhinji povzroči največ umazanije. Če želite imeti ves čas čisto kuhinjo pa vam danes predstavljamo 7 stvari, ki jih moramo pospraviti po večerji. Gre za nadaljevanje včerajšnjega članka (6 stvari, ki jih moramo narediti pred večerjo).

Pripravimo svežo vodo za pomivanje posode

Če nekaj posode pomijemo na roke, si eno stran korita napolnimo s 3/4 vode, notri zlijmo sredstvo za pomivanje posode in manjše kose pomijmo na roke.

Pobrišimo mizo

Takoj, ko je vse pospravljeno z mize, jo dobro pobrišimo. S tem bomo poskrbeli, da nam tega ne bo potrebno narediti kasneje.

Očistimo pečico in druge umazane površine

Vse, kar smo potrebovali za pripravo večerje, obvezno dobro očistimo in s tem pripravimo na naslednjo kuhanje.

Pomijmo posodo

Ko posodo zložimo v pomivalni stroj, pomijmo ostale stvari in vse tiste, ki nam jih ni uspelo pred večerjo.

Počistimo pulte

Še enkrat dobro počistimo vse pulte z vlažno krpo, nato pa popršimo čistilo in pobrišimo s čisto in suho krpo. Če je potrebna tudi razkužitev, uporabimo razkužilni robček ali sprej.

Obrišimo gospodinjske aparate

Dobro si poglejmo hladilnik (znotraj in zunaj), pečico in štedilnik ter vse manjše gospodinjske aparate in pripomočke, ki smo jih potrebovali. Vse obrišimo dokler so madeži še sveži in jih lažje očistimo.

Očistimo pomivalno korito

To je zadnja naloga pri čiščenju kuhinje. Popršimo sprej, ga obrišimo, podrgnimo in splaknimo.

Povzeto po: apartmenttherapy.com