4 nasveti za stilsko galerijsko steno

Razmišljate o tem, da bi eno steno v stanovanju spremenili v galerijsko steno, a nimate ravno ogromno denarja? Z nakupom slik, fotografij in printov se hitro lahko zgodi, da zapravimo velike količine denarja, a imamo nekaj nasvetov, s katerimi se temu izognemo.


Uporabimo različne tipe umetnosti

Najbolj inspirativne galerijske stene so lahko popolnoma mešane. Če nimamo prav posebnega videza ali ideje, je najbolje, da se igramo z različnimi tipi. Na steno tako damo lahko printe, fotografije, bolj ekstravagantne slike, s čimer bomo lažje prilagodili vsebino našemu proračunu.

Ni potrebno, da se fotografije med seboj skladajo

Seveda je pametno, da so skupaj videti dobro, a ni potrebno, da so koordinirane med seboj. Uporabimo celotno barvno paleto, s katero bomo dosegli pravi eklektični videz.

Investirajmo v bolj osebne kose

Sicer se to ne sklada najbolje z omejenim proračunom, a zakaj ne bi kupili vsaj enega bolj osebnega kosa, ki bo celoten videz stene okrepil in nam bo bolj pisan na kožo. Na koncu dneva bomo mi živeli s takšno steno, zato moramo izbrati takšne kose, ki so nam zares všeč. Ne sledimo le trenutnim trendom, ampak izberimo tisto, kar nam pade v oči in vemo, da se ne bomo naveličali.

Najbolj pomembna je postavitev

Natančno določena razporeditev je ključ do tega, da bo stena izpadla čim boljše. Odločimo se, kje bi radi določen kos, preden začnemo vrtati luknje, pa najprej preizkusimo postavitev, da vidimo, če deluje.

Povzeto po: brit.co