Napake, ki jih počnemo pri organiziranju našega zamrzovalnika

Naš zamrzovalnik je magičen prostor. V njem shranjujemo sladoled, ledene kocke in seveda tudi dnevne obroke. Zanj sicer ni pretirano težko skrbeti, z našimi nasveti pa se bomo izognili napakam, ki jih delamo pri organizaciji našega zamrzovalnika.


Pustimo da se zamrzovalnik preveč segreje

Tudi zamarzovalnik se lahko preveč segreje, če ga ne nastavimo na pravo temperaturo ali če ga prevečkrat zapremo oziroma odpremo. Poskrbimo, da zamrzovalnik nastavimo na najnižjo možo temperaturo. Preden nekaj vzamemo ven pa tudi pomislimo, kje točno je tista stvar, da ga čim hitreje zapremo.

Zamrzovalnik je preveč ali premalo poln

Ne sme biti preveč ali premalo napolnjen. Če je premalo, potem bo hrana težko ostala zmrznejna, če je preveč, zrak ne potuje pravilno, s čimer se bo hrana odtajala.

Narobe zavijamo hrano

Ko pride do zavijanja hrane, pride do dveh napak, ki jih delamo: iz zaprtih vrečk ne spustimo zraka, ali pa vrečke preveč napolnimo in notri ne pustimo nič zraka.

Napačno zmrzujemo sadje

Ali zamrznemo sveže sadje preden si zjutraj pripravimo smuti? Ali ga zamrznemo preden ga damo v vrečke? Če tega ne naredimo, začnimo delati, saj bo bolj sveže in lažje se bo zmiksalo.

Predlogo čakamo preden zamrznemo hrano

Nikakor ne zamrznimo hrane tik preden se pokvari. Obvezno jo moramo dati v zamarzovalnik takoj, ko jo prinesemo iz trgovine. Slaščice, ki so nam ostale, damo v zamrzovalnik, takoj ko se ohladijo.

Pozabimo na oznako hrane

Ko hrano pospravimo v zamarzovalnik, točno vemo, kaj smo dali notri. Pa bomo to čez en teden ali en mesec tudi vedeli? Zagotovo ne. Zato moramo obvezno označiti vso hrano. Hrana notri zdrži kar nekaj časa, zagtovo pa ne večno.

Ne zmrzujemo oreškov, semen in moke

Večina misli, da oreščki, semena in moka ne spadajo v zmrzovalnik pa to sploh ni res. Vse to vsebuje olje, zato se bodo hitro lahko pokvarili na sobni temperaturi.

Sladoled shranjujemo na vratih zamarzovalnika

To je najbolj topel del zamarzovalnika, kar pomeni, da je ta del bolj primeren za vse drugo kot sladoled. Sladoled bo na vratih postal mehek in imel čudno teksturo.

Povzeto po: apartmenttherapy.com