5 finančnih napak, ki se jim morate izogniti preden se preselite skupaj s partnerjem

Ko pride do prepirov in težav v razmerju, denar igra precej veliko vlogo. Se te težave začnejo, ko se pari poročijo? Ali se to pojavi že prej, ko se preselijo skupaj? Preden se preselite s partnerjem, je izredno pomembno, da se pogovorite o denarju in tako poskrbite, da kasneje to ne bo postal problem.


Niste se iskreno pogovorili o denarju

Največja napaka, ki bi se ji pari morali na daleč izogibati, ko se preselijo skupaj, je da se ne pogovorijo o denarju. Vsak ima drugačno osebnost, ko pride do denarja, ki jo je pridobil zaradi različnih izkušenj z denarjem, zato je izredno pomembno, da odpreta pogovor o tem in se pogovorita o svojih pogledih na denar in kako upravljati z njim. Partner veliko zapravlja ali varčuje denar? Je še vedno dolžen nekomu ali varčuje za luksuzen avto? O vsem tem se morate pogovoriti, da vidita, ali sta na isti valovni dolžini oz. če nista, da razumeta razlike in se o njih ne bosta prepirala.

Nista naredila sistema, kako si bosta delila stroške

Preden se preselite skupaj s partnerjem, je pomembno, da se dogovorita, kako bosta razdelila stroške. Če oba zaslužita enako vsoto denarja, je najlažje, da se računi razdelijo na pol, a če eden zasluži več, kakšen sistem bosta uporabila? Bo eden plačeval najemnino, drugi pa stroške? Bosta stroške razdelila glede na vajine zaslužke? Če se želita izogniti nesoglasjem, se morata o tem nujno pogovoriti.

Finančnih ciljev nista postavila skupaj

Preden se preselita skupaj je pomembno, da postavita finančne cilje. Drugače se lahko zgodi, da gre en v eno, drugi pa povsem v drugo smer. S tem si postavita temelje za pravo upravljanje z denarjem.

O financah ne komunicirata redno

Določiti proračun je nekaj kar na vsake toliko časa zahteva prilaganje. Finance morata spremljati redno, saj s tem poskrbita, da sledita ciljem in da vajini načrti še vedno stojijo. Največja napaka, ki jo pari naredijo je, da se enkrat pogovorijo o financah, potem pa se o tem ne pogovarjajo več.

Ves denar nakažeta na skupni račun

Mislite, da je pametno, da kot par, ki živi skupaj, denar dajete na skupen bančni račun? Ne to je največja napaka, saj lahko ustvari nepotrebne težave v razmerju. Čeprav je dobra ideja, da skombinirata finance in ustvarita skupni račun, ki bo pokril račune, ki si jih delita, je vseeno pametno, da ima vsaka oseba svoj račun, ki ga ima sama čez.

Povzeto po: theeverygirl.com