5 situacij, v katerih je pleskanje slaba ideja

V zadnjem času je postalo izredno popularno, da se vsaka površina pobarva. To pomeni, da vsak vrže barvo čez čisto vsako površino in s tem poskrbi za povsem nov videz. A to ni vedno najboljša ideja, saj lahko hitro ugotovite, da sprememba ni bila ravno tisto, kar ste si želeli.


Spodaj vam predstavljamo pet situacij, v katerih plesaknje ni najboljša ideja.

Dobro se poznate in veste, da se na pleskanje ne boste dobro pripravili

Bi radi kar takoj začeli z barvanjem in preskočili celotno pripravo? Vzemite za primer kuhinjske omarice stare nekje 20 let. Čez njih ne morate kar vreči prve barve, ki vam pride pod roke. Če se že lotite tega, potem je obvezno prej potrebno vse zložiti ven iz omaric, pospraviti celotno kuhinjo in jo ustrezno zavarovati.

Nov les

Razmišljate, da bi dodali barvo povsem novemu, še nedotaknjenemu lesu. Kot prvo, se vprašajte, ali se sploh splača prekrivati les. Če je odgovor ja, potem morate razmisliti, kateri les imate in kako bo videti, ko damo čez barvo. Lahko pobarvate čez, ampak tudi tukaj je potrebna priprava in realistična pričakovanja.

Ne veste, kaj vse so že delali s pohištvom

Ste kupili nov starinski kos, ki kar kliče po novi barvi? Lahko se zgodi, da je bil kos pred tem pobarvan z barvo, ki bazira na olju, s čimer se ne bo dalo kombinirati lateksa.

Kos pohištva je v zelo slabem stanju

Sprememba barve ne bo vedno pomagala. Če gre za res star kos, ki je v zelo slabem stanju, mu tudi nova barva ne bo povrnila življenja.

Zračunali ste, koliko denarja in časa vam bo vzelo pleskanje in ugotovili, da ste v negativnem stanju

Nič ni narobe, če polepšamo predmete, a vseeno ni potrebno, da to naredimo pri prav vsakem kosu pohištva. Kosi, ki so narejeni na poceni način, zagotovo niso vredni vašega časa in denarja. Razmislite o tem, preden se lotite pleskanja kosa, ki tega ni vredno.

 

Povzeto po: apartmenttherapy.com