Kako si s partnerjem razdeliti gospodinjska opravila?

Še najbolj popolni pari se kregajo glede tega, kdo bo naredil določeno gospodinjsko opravilo. Sicer to zagotovo ni najbolj seksi pogovor, a je nekaj, čemur se nihče ne more izogniti.


A za par je izredno pomembno, da je na isti valovni dolžini, ko pride do gospodinjskih opravil. Ne le da bo tako domovanje večkrat pospravljeno, obenem bo to prihranilo kar nekaj nepotrebnih težav.

Zakaj se pari ponavadi prepirajo v povezavi z gospodinjskimi opravili? Zato, ker sta oba odrasla v različnih gospodinjstvih in pričakujeta, da se bodo stvari delale enako kot prej. Oba mislita, da je njun način pravi in tako se začne prepiranje. Dobra novica je, da to lahko spremenimo. Kako? Preberite si nekaj nasvetov.

Pogovorita se o frustracijah, ko sta mirna

Najbolj pomembna stvar, ki si jo morate zapomniti je, da se o stvareh, ki nas motijo, pogovarjate, ko ste mirni. Vaši občutki so povsem pravilni, a kričanje in ton bo partnerja zmotilo in bo preslišal, kaj mu govorite. Preden začnete sklepati in se dreti nad partnerjem, je bolje, da se usedete dol in pogovorite in skupaj najdete najboljši način.

Bodite razumevajoči do partnerjeve zgodovine

Zapomnite si, da je vsak odraščal v drugem gospodinstvu. Zelo pogosto se zgodi, da človek misli, da so stvari pravilne samo na takšen način, kot so se naučili doma. A resnica je, da ne obstaja samo en pravilen način. Zato je najbolje, da se pogovorita o vajinih prepričanjih in se dogovorita o rutini, ki obema ustreza.

Določita točno določen dan, v katerem bosta pospravljala

Vaš partner ima lahko popolnoma drugačen urnik kot vi, zato ni nujno, da bosta lahko na isti dan pospravljala hišo. Namesto, da se silita v nekaj, poskušajta najti dan, ki bo ustrezal obema.

Ne kritizirajte njihovega načina opravljanja opravil

Če vam ni všeč, kako partner dela določene stvari, potem se zamenjajta. Če imate občutek, da boste vi bolje plačevali račune, to delajte vi. Ampak ne govorite mu, kako naj nekaj dela, razen če vas prosi za pomoč. Kritiziranje partnerja, kako opravlja svoja opravila, bo prineslo samo več neprijetne napetosti. Če ves čas dela nekaj kar vas zares moti, mu sicer lahko poveste, ampak pazite kako. Nihče ne mara, da mu nekdo govori, kako naj dela stvari.

Imejta odprto komunikacijo

Samo en pogovor o gospodinjskih opravilih ni dovolj. Obvezno se morata o tem ves čas pogovarjati. Ne pozabita tudi na to, da sta del iste ekipe, kar pomeni, da si oba želita, da je oseba ob vas srečna.

Pokažite hladilnik

Na koncu dneva je pomembno, da partnerju pokažete svojo hvaležnost. Mogoče še vedno delata na tem, a vseeno je pametno, da pokažeta hvaležnost, kar bo ustvarilo bolj pozitivno okolje. Za nekatere partnerje zna biti to precej težko, saj ne verjamejo, da se morajo kdaj zahvaliti partnerju.

Najemita nekoga

Če oba sovražita pospravljanje najemita nekoga, da vama pospravlja. Če vama finance to omogočajo in si želita čas preživeti, kako drugače, potem ni nič narobe, če najameta pomoč.

 

Povzeto po: theeverygirl.com