Zakaj bi morali prenehati z uporabo mikrovalovne pečice

Prav vsi imamo doma mikrovalovno pečico, v kateri pogrejemo čaj, mleko, ali celo kakšen vnaprej pripravljen obrok. A ne glede na to, kako priročna je, ima tudi veliko negativnih vplivov na naše zdravje.


Večina med nami se zaveda, da so mikrovalovi škodljivi, kaj točno so tiste najbolj škodljive stvari, pa vam predstavljamo spodaj.

Sevanje

Mikrovalovne pečice naj bi imele vgrajene preventivne dele, ki ščitijo pred sevanjem, a sevanje lahko pride tudi skozi te dele. FDA zahteva, da vsi proizvojalci mikrovalovnih pečic sledijo prav posebnim varnostnim standardom in zmanjšajo elektromagnetične valove, a ko je pečica stara, se lahko zgodi, da žarki še vedno prodirajo na plano in nam škodijo.

Izpuščanje karcenogenov

Veliko plastičnih ovojev, v katere je zavita hrana, ki jo grejemo v mirkovalovni pečici, ob toploti v hrano spušča karcenogene in druge kemikalije. Karcenogeni in izpostavljenost tem substancam pa lahko povzročijo raka.

Siva mrena

Ali vmes, ko mikrovalovna pečica dela, stojimo blizu in čakamo, kdaj bo hrana pripravljena? Potem je čas, da naredimo kakšen korak stran, saj stanje pred mikrovalovno pečico lahko poškoduje oči, kar povzroči sivo mreno, ki lahko vodi tudi do slepote.

Najbolj pametno je, da hrano pogrejemo v ponvi ali loncu. Če že ne moremo brez mikrovalovne pečice, pa zapustimo sobo, ko je v uporabi.

 

Povzeto po: fabfitfun.com