5 navad, ki vodijo do minimalističnega doma

Minimalistično domovanje so sanje vseh tistih, ki nam je všeč dekor in notranje oblikovanje. Ustvariti minimalizem je precej enostavno, saj je potrebno samo dobro pospraviti in dati stran vse, česar ne potrebujemo. A vzdrževati minimalizem je povsem druga zgodba, saj je nered vedno del življenja, ki se precej hitro nabere, tudi če stanovanje redno pospravljamo. Danes zato predstavljamo pet navad, s katerimi bomo poskrbeli, da bo dom čim bolj minimalistčen.


Pomijmo posodo takoj, ko jo nehamo uporabljati

Nihče pretirano rad ne pomiva celotnega korita umazane posode. A če jo pomijemo takoj po uporabi in ne čakamo, da se je nabere ogromno, potem bomo imeli vedno pospravljeno kuhinjo, v omarah pa bomo lahko imeli tudi manj posode.

Pošto preglejmo isti dan, ko jo dobimo

Pošta in reklame, ki jih dnevno dobivamo, se hitro začnejo kopičiti in mine kar nekaj časa, preden jih vržemo stran. Namesto, da to naredimo enkrat na teden ali še manj pogosto, je najbolje, da to naredimo vsak dan. Tako v trenutku pregledamo vse papirje in vržemo stran vse tisto, kar ne potrebujemo več.

Vsak dan sproti pospravimo pulte 

Ne glede na to, kako lepo so zloženi gospodinjski aparati v kuhinji, ali kako organizirani so lepotni pripomočki v kopalnici, če imamo na vidnem mestu preveč stvari, bo naše domovanje izpadlo bolj razmetano. Stvari po uporabi pospravimo v omare in predale.

Bodimo strogi pri tem, kaj prinesemo v svoj dom

Imeti minimalistično opremljen dom ne pomeni samo lepo pospravljeno stanovanje, ampak pomeni tudi, da notri ne nosimo stvari, ki jih zares ne potrebujemo. Prostor je pomemben, zato kupujmo samo stvari, za katere vemo, da jih bomo zagotovo uporabljali in so nam všeč.

Manjše prostore redno pospravljajmo

Najbolj idealno se sliši, da naenkrat pospravimo celotno stanovanje, a najti čas za to, je precej težje. Zato si delo razdelimo in vsak dan pospravimo del stanovanja, s čimer bomo dosegli pravi minimalizem. Presenečeni bomo, kaj vse lahko naredimo v 15-20 minutah.

Povzeto po: apartmenttherapy.com