Vrtičarski trendi

Čas urejanja vrtičkov je tu in za vas pripravljamo vrtičkarske trende letošnjega leta. Veliko navdiha za urejanje vaših vrtičkov pa boste našli tudi na številnih družbenih omrežjih.


Omejen prostor

Vedno več ljudi se seli v mesta, kjer pa je prostora za njihove vrtičke precej malo. Ker pa je imeti svoj – pa čeprav zelo majhen – vrtiček zelo popularno, številna podjetja, ki se ukvarjajo z vrtnarskimi izdelki ustvarjajo nove izdelke, ki omogočajo, da tudi na manjših površinah lahko še vedno uspešno gojite svojo zelenjavo, zelišča in sadje. Tako je vedno bolj priljubljeno tako imenovano »vrtnarjenje v zabojčkih in lončkih«, ki so kot nalašč za omejene vrtne prostore.

Trend boemskega stila

Boemski stil že kar nekaj časa vlada v notranjem dizajnu, počasi pa zavzema tudi terase in vrtove. Da bo tudi vaš vrt trendi, za njegovo okrasitev uporabljajte naravne materiale v kombinaciji z lanom in ratanom ter peščenimi barvami. Za udoben videz dodajte blazine in preproge z geometričnimi potiski ali etničnimi vzorci.

Prepustite barvam, da vladajo

Letos so cvetlice svetlih barv še posebej zaželene, zato jim le pogumno namenite nekaj prostora v vašem vrtičku. Svetujemo vam, da ste drzni in izvirni pri izbiri cvetlic. Naj vaš vrt oživi s cvetlicami različnih barv, velikosti in oblik. Spremenite vašo dosedanjo izbiro cvetlic in si uredite prijeten vrt, poln energije, tudi tako, da dodate eksotične rastline.

Asimetrični dizajn

Pustite svoji kreativnosti prosto pot in ustvarite svoj poseben vrt. Uporabljajte naravne materiale, namesto že strukturiranih in s svojo originalnostjo ustvarite asimetrični dizajn s številnimi nepričakovanimi detajli.

Ustvarjajte sami

Ker je »vrtnarjenje v zabojčkih in lončkih« vedno bolj priljubljeno, lahko kar sami naredite zabojčke in poljubno okrasite lončke, tako da bodo lepo dopolnili izgled vašega vrtička.

Povzeto po: PROMIX

M. Č.