Boste prenavljali kopalnico? Potem preberite te uporabne nasvete

Če boste v kratkem prenavljali kopalnico, ste najbrž že veliko brskali po spletu in ugotovili, da obstaja na tisoče različnih stilov, idej in navdihov. Če še nimate točno zamišljeno, kako bo vaša nova kopalnica izgledala, so lahko ideje na speltu zelo navdihujoče in vam lahko pomagajo pri odločitvi. Ne glede na to, kako bo izgledala vaša kopalnica, pa je pomembno, da se pred prenovo dobro organizirate. Sledite spodnjim nasvetom in prenova kopalnice bo tekla kot po maslu.


Postavite si okviren budget

Prenova kopalnice je lahko zelo draga, zato je pomembno, da si zastavite okviren budget, ki se ga potem držite. Upoštevati ga boste morali predvsem pri nabavi materiala, saj se lahko cene nekaterih ploščic in keramike vzpenjajo v nebo.

Izrišite si načrt

Četudi niste pretirano nadarjeni, si poskusite izrisati načrt kopalnice ali pa vsaj prosite nekoga, da vam pomaga. Preden kontaktirate izvajalce za prenovo kopalnice, je dobro, da imate načrt, kako si želite, da bo vaša kopalnica izgledala (predvsem postavitev). Odločite se tudi, ali želite tuš kabino ali kad, približno koliko prostora bo zavzemala omarica z umivalnikom in koliko prostora morebitne druge stvari.

Razmislite o razsvetljavi in ventilaciji

Dve stvari, ki sta v kopalnici zelo pomembni, sta razsvetljava in ventilacija. Slednja še toliko bolj, če v kopalnici slučajno nimate okna. Priporočamo vam, da vnaprej razmislite, kaj želite in izvajalci vam bodo pomagali najti ugodno in realno rešitev.

Preverite, kateri materiali so na voljo

Morda ste v trgovini videli ploščice, ki so vam izredno všeč, vendar je dobavni rok zelo dolg, vi pa ste že zmenjeni s ploščičarjem, kdaj naj bi vam polagal ploščice. Pomembno je torej, da se vedno, ko iščete materiale za kopalnico, pozanimate tudi o dobavljivosti. Izberite takšne, ki so na zalogi. Verjamemo, da boste v obilici najrazličnejših materialov našli nekaj, kar vam bo všeč in bo na zalogi.