Božični izlet – Najbolj privlačne destinacije v prazničnem času

Prišel je veseli december in s seboj prinesel radost, vonj po kuhanem vinu, božično glasbo in pravljično okrašena mesta. Ste si katero mesto letos že ogledali? Za vas imamo nekaj odličnih idej za božični izlet.

Da bi doživeli praznično idilo ni potrebno zapraviti ogromne vsote denarja in odpotovati na drug konec sveta. Že zelo blizu nas lahko najdete kar nekaj najprivlačnejših destinacij za božični izlet.


Ena izmed njih je Avstrija. Sosednji državi uslugo dela malce bolj zimsko vreme. Božično vzdušje boste lahko našli tudi v Italiji in na Hrvaškem. Če pa ste bolj domoljuben tip človeka, se za vas najdejo tudi destinacije v Sloveniji.

Dunaj

Avstrijska prestolnica je v tem času še posebej čarobna. Ulice so okrašene z več tisočimi lučkami, stojnice so bogato opremljene s kuhanim vinom in ostalimi božičnimi specialitetami. Na ogled mesta se lahko popeljete celo s kočijo! Zveni kot popoln božični izlet, kajne? Če se odpravljate  v avstrijsko prestolnico, vam toplo priporočamo ogled palače Schönbrunn. Pred palačo stoji manjši božični sejem z  božičnimi dobrotami in okraski.

Zagreb

Božični sejem v Zagrebu je bil že trikrat razglašen za najboljšega v Evropi. V prazničnem času privabi ogromno ljudi. Kaj pa pravzaprav ponuja?

Letos je zgodba o Hrestaču glavna tema božičnega sejma v Zagrebu. To se vidi na vsakem koraku. Letos so prestolnico okrasili z liki iz Hrestača. Te lahko zasledite na božičnih drevescih in skulpturah po celem mestu. Če se boste v Zagreb odpravili za vikend, vas lahko razveselimo z informacijo, da je ob sobotah parkiranje na ulicah brezplačno od 15. ure naprej, ob nedeljah pa svoje  jeklene konjičke lahko parkirate povsem brezplačno.

Ljubljana

Tudi letos nas je razveselila praznično osvetljena Ljubljana. Krasi jo kar 9 smrečic, najvišja pa se nahaja na Prešernovem trgu. V Frančiškanski cerkvi na Prešernovem trgu si lahko ogledate slavne jaslice. Pomnite, da se v cerkvi lahko naredi gneča, zato ostanite potrpežljivi. Središče letošnjih lučk je Prešernov trg z mogočno galaksijo, od koder se po centru Ljubljane prepletajo razne zgodbe kot npr. zgodba življenja, civilizacija, kultura, umetnost, itd. Letošnje lučke so retrospektiva preminulega Zmaga Modica.

Povzeto po: vandraj.si   

siol.net

  citymagazine.si