Božično drevo – kako ga okrasiti kot profesionalec?

Vsi si želimo imeti popolno božično drevo z ujemajočimi se okraski in lučkami. Verjemite, da okraševanje drevesca ni nikakršen nemogoč podvig. Da pa vam letos olajšamo delo, smo skupaj zbrali nekaj nasvetov kako okrasiti božično drevo kot pravi profesionalec.

1. Investirajte v kvalitetno drevesce

Božično drevo, izdelano iz kvalitetnih materialov, bo vaš dom krasilo vrsto let. Ugotovili boste, da so visokokakovostna drevesa na splošno bolj trpežna in dalj časa ohranijo lep videz. Da bi preprečili hitro obrabo drevesca, razmislite o modelih, ki ponujajo enostavno shranjevanje.


2. Določite temo

Božično drevo naj ima temo. Na internetu ali v revijah si oglejte nekaj primerov in izberite svoje najljubše. S tem se boste izognili zmešnjavi. Določanje teme pred okraski vam bo dalo dobro idejo kako sploh začeti z okraševanjem.

 

3. Začnite z lučkami

Z nakupom že vnaprej osvetljenih božičnih dreves boste prihranili s časom in denarjem. Če pa imate navadno drevo pa vedno začnite z lučkami. Svetujemo, da okrašujete od spodaj navzgor. Če vam na vrhu ostane še  kaj dodatnih centimetrov lučk, jih brezskrbno ovijte po drevescu navzdol. Za še lepši videz pa pomnite, da morajo biti lučke nameščene enkrat pod vejo, drugič pa nad njo.

 

4. Poskrbite za ravnovesje

Božično drevo hitro postane preobremenjeno z okraski. Takšno drevesce ni nikakršna paša za oči. Poskrbite, da so okraski razporejeni po vsej smrečici enakomerno.

5. Okraski

Izbira okraskov, ki ustrezajo vaši temi, vam pomaga doseči popoln dizajn. Ne glede na to, ali gre za viseče okraske ali trakove, se odločite za predmete, ki dopolnjujejo celoten videz vašega drevesa. Številni kompleti z okraski vključujejo različne oblike in velikosti okraskov. Če jih kombinirate s tradicionalnimi, boste imeli več svobode pri izbiranju svoje teme.

6. Božična zvezda

Božična zvezda je čudovit način za zaključek okraševanja vašega božičnega drevesa. Izberite takšno, ki najbolj ustreza vaši temi in razmerju vašega drevesa, lahko pa jo izdelate kar sami.

 

Povzeto po: housebeautiful.com