Novoletne zaobljube – kako se jih držati?

Ste se že lotili novoletnih zaobljub za leto 2020? Ste vedeli, da se jih več kot polovica sploh ne izpolni? Bi to radi letos spremenili a ne veste kako? Preberite si nekaj nasvetov, kako se uspešno držati novoletnih zaobljub.


1. Naj bodo preproste

Ljudje si včasih zadamo prestroge novoletne zaobljube. Le te so odličen recept za razočaranje in slabo vest. Dolgoletne izkušnje so pokazale, da je nemogoče izpolniti vse naenkrat. Najbolj idealen pristop k zaobljubam je tak, da se po svojih najboljših močeh osredotočite na enega ali dva cilja.

2. Pazite pri izbiri

Katere novoletne zaobljube izbrati? No, morda se boste najprej osredotočili na tiste, ki bodo najbolj vplivale na vašo srečo ali zdravje. Na primer, opustitev kajenja bo več kot očitno pripomoglo k vašemu zdravju, hkrati pa vam bo dalo občutek ponosa in vas tako osrečilo (morda ne takoj!).

3. Bodite realni

Ne letajte previsoko in ne ignorirajte realnosti. Ne zastavljajte si ciljev, ki jih je nemogoče uresničiti ali jim preprosto niste kos. Taka dejanja vodijo v neuspeh. Neuspeh pa vodi v slabšo motivacijo in tako bomo zopet na začetku. Zastavite si torej realne cilje in jih počasi stopnjujte.

4. Ne obupajte

Imejte v mislih, da je pomanjkanje motivacije na neki točki povsem normalno. Zato nikar ne obupajte! Ko se bo to zgodilo, se morate osredotočiti na končen cilj in pogumno nadaljujte. Ne bodite preveč kritični do sebe. Ljudje z višjo samopodobo in samozavestjo so v veliko boljšem položaju za uspeh.

5. Vse vajeti so v vaših rokah

Za vse dosežke ste odgovorni vi sami. Drugi ljudje vas lahko le podpirajo in vam svetujejo. Držite se svojih načrtov. Tisti, ki za neuspeh krivijo vse razen sebe, ne bodo napredovali. Zato torej vzemite vajeti v svoje roke!

Zdaj, ko ste prebrali nekaj nasvetov, dobro razmislite o letošnjih novoletnih zaobljubah. Zapomnite si: vaša sreča je vredna vsega vloženega časa in truda. Srečno!

 

Povzeto po: Psychcentral.com