Dom: Jesenski trendi leta 2020

Jesen je k nam stopila z veliko nogo in čas je, da tudi vaš dom dobi tisto pravo jesensko preobleko. Prostori ne potrebujejo nikakršnih drastičnih sprememb. Jesensko vzdušje lahko med štiri stene  vdahnete z zgolj nekaj malenkostmi.

V času epidemije je marsikdo spoznal, kako pomemben je dom in kako še bolj pomembno je, da se v njem počutimo udobno. Jeseni so dnevi vedno krajši, nemalokrat pa nas preseneti tudi slabo vreme, zato večino časa preživimo kar doma. Če tudi vi želite letos svojemu domu priskrbeti pravo jesensko preobrazbo, kar nadaljujte z branjem.


Jedilnica

Jedilnica je duša vsakega doma. V njej obedujemo, se družimo z družino in prijatelji, včasih tudi delamo, skratka, v njej preživimo ogromno časa. Jeseni si nedvomno prav posebno preobrazbo zasluži jedilna miza. Svetujemo vam, da jo obogatite z novim prtom ali pogrinjkom jesenskih barv. Za piko na i pa mizo lahko popestrite s kakšno dekoracijo. To je lahko npr. skleda s sadjem ali vaza s cvetjem oz. z vejami dreves. Jesen je čas buč in kostanja, zato jih kar pogumno uporabite za glavno dekoracijo.

Pikčasti vzorčki

Številni pikčasti vzorčki so pravi hit že vrsto let. Pikice na tkaninah  za dom so nepogrešljiv del že več sezon. Največkrat jih lahko zasledimo v črno-beli kombinaciji, vse bolj popularni postajajo tudi bolj živi odtenki. Pikčaste vzorce na tkaninah lahko kombinirate v različnih velikostih. Še posebno posrečeno se podajo tudi k črtam.

Jesenske zavese

Zavese prostor še dodatno omehčajo in ga lepo zaključijo. Dom z njimi deluje topleje in udobneje. Kako eksperimentirati z zavesami prav v jesenskem času? Za začetek se osredotočimo na barve. Zelo popularni so prelivajoči se zemeljski odtenki, ki jih opazimo tudi na sprehodu po naravi. Izjemno priljubljene so mehko padajoče zavese, ki segajo do tal.

Pastelno rožnata

Rožnata barva pač nikoli ne bo šla iz mode. Naslov barve leta je osvojila že pred štirimi zimami in od takrat naprej si pridno greje svoj stolček v kraljestvu barv. Letošnjo jesen in zimo pa jo lahko najdemo skupaj s sivimi podtoni. Obogatite svoj dom s pridihom pastelno rožnate barve. V interier jo lahko vnesete z okrasnimi blazinami, pregrinjali, odejami ipd. Najpogosteje jo kombiniramo s sivimi in belimi odtenki ter z lesom, nekoliko drznejši pa posežejo po močnejših odtenkih.

Tapete

Tapete so se hočeš-nočeš zopet vrnile v sam vrh dekorativnega sveta. S svojimi vzorci in barvami krasijo vrtoglavo število domov. Ker nanos tapet na stene ni težavno opravilo, jih lahko zamenjamo tudi večkrat na leto. Zelo popularno je, da je v tapete odeta zgolj ena stena. V letošnji jesenski sezoni so izjemno priljubljeni ogromni cvetlični vzorci v nekoliko zabrisanih odtenkih.

Za še več idej za jesenske dekoracije si lahko preberete tudi pretekli članek.

Povzeto po: deloindom.delo.si