Jesen: Pričarajte si jesensko vzdušje z nekaj preprostimi dekoracijami

Jesen je že pred vrati. Čas je, da kopalke zamenjamo z jaknami, natikače z nepremočljivimi čevlji, mrzle napitke s čaji ter sončna očala z dežniki. Drevesa že menjajo barve, kar pomeni, da bo zelo kmalu zavladala prava jesen. Ker pa v hladnejših mesecih večino časa preživimo v udobju lastnega doma, je prav, da poskrbimo za jesensko vzdušje tudi znotraj štirih sten. Za letošnjo dekoracijo ne bo potrebno odšteti velikih vsot denarja. Za vas imamo nekaj preprostih idej, s katerimi boste lahko skoraj brezplačno polepšali vaš dom.

Jesen je čas, ko nas narava razvaja s svojimi plodovi in prečudovitimi barvami. Materiala za ustvarjanje je več kot dovolj, zato vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj zamisli za lepši dom.


Buče

Buče so ene glavnih simbolov jeseni. Te nas vedno znova navdušujejo s svojimi zanimivimi oblikami in barvami. Služijo nam lahko tudi kot dekoracija, saj se zelo dolgo obdržijo tako v zunanjih kot tudi v notranjih prostorih.

Prav tako buče niso mamljive le po izgledu, pač pa iz njih lahko izdelamo tudi okusno marmelado ali pito, z njeno zunanjostjo pa kasneje še okrasimo naš dom. Odlična ideja za dekoracijo so cvetlični lončki iz buč. Te lahko namreč pobarvate po poljubni barvi in tako iz njih naredite okrasne lončke za lončnice.

Jesenski venček

Narava nas v jesenskih dneh obdaruje s prekrasnimi plodovi, s katerimi se lahko poigramo in kasneje tudi okrasimo svoj dom. Jesenski venček je ena najbolj popularnih in najbolj enostavnih dekoracij. Vse kar potrebujete za izdelavo je lesen obroč za vezenje, nekaj jesenskih listov in plodov, ki jih lahko najdete v gozdu ali celo na domačem vrtu.

Sveče

Jesen ima prav poseben vonj drevesa, jabolk, cimeta in buč. Nič hudega, če nimate časa ali če vam je slabo vreme prekrižalo vse načrte za dolg sprehod skozi gozd. V najbližji trgovini poiščite svečko, katere vonj vas spominja na ta prekrasen letni čas. Tako bo jesen z vami tudi ob najslabšem vremenu.

Se tudi vi veselite novega letnega časa? Kako pa vi popestrite svoj dom?

 

Povzeto po: deloindom.delo.si, ambientdizajn.si in druzina.enaa.com