4 nasveti, kako do čistega doma

Novo leto je čas za nove začetke. Naj to velja tudi za vaš dom. Se še spomnite, kdaj ste nazadnje temeljito počistili dom in okolico? Preberite si, na katere kotičke največkrat pozabimo in tako že več let ostajajo povsem nedotaknjeni.

Hladilnik

Znebite se vseh neuporabnih stvari v vašem hladilniku.

Kdaj ste zadnjič očistili vaš hladilnik? Še veste, kaj točno se skriva v ozadju vaših polic? Če je odgovor ne, je skrajni čas, da se lotite čiščenja in tako preprečite, da bi hladilnik postal dom raznim ličinkam.


 

Najprej povsem izpraznite hladilnik. Znebite se vseh praznih embalaž in hrane s pretečenim rokom uporabe. Nato očistite police in predale. Znebite se vseh koščkov hrane, ki so morda našli mesto v kotih hladilnika. Svežo hrano nato pospravite nazaj na svoje mesto. Da bi se izognili neprijetnim vonjavam, v hladilnik postavite posodico s sodo bikarbono ali rabljen kavni zdrob.

Brisače in posteljnine

Odvrzite staro posteljnino in investirajte v novo.

Čeprav brisače in posteljnine redno peremo, še ne pomeni, da bodo ostale čiste za vedno. Skozi leta se v njih naberejo razne bakterije. Teh pa ne moremo odstraniti niti z rednim pranjem. Preglejte vaše kopalniške brisače in posteljnine. Če se ne spomnite, koliko časa nazaj ste jih kupili, je to pravi čas, da investirate v nove. Stare stvari lahko podarite lokalnemu zavetišču za živali (tam so takšne stvari vedno dobrodošle!).

Čeprav brisače nimajo roka uporabe,še ne pomeni,da so za vedno.

Kotiček z zdravili

Zagotovo se tudi pri vas doma nekje nahaja cel kup zdravil s pretečenim rokom uporabe. Znebite se takšnih zdravil in naredite prostor za nova.

Znebite se starih zdravil s pretečenim rokom za uporabo.

Avto

Poleg notranjosti očistite tudi zunanjost avta.

Ljudje v avtu preživimo ogromno časa. Lahko bi mu rekli kar naš drugi dom, kajne? Tako kot doma, tudi v avtu lahko zavlada pravi kaos in tako postane pravo zbirališče smeti. Za temeljito očiščevalno akcijo vašega jeklenega konjička si morate vzeti čas.

Začnite z odpiranjem vseh vrat avtomobila. Tako boste vozilo dobro prezračili, poleg tega pa boste tako imeli boljši pregled nad spodnjim delom vaših sedežev. Znebite se vseh smeti v avtu (papirčki, računi, bonboni,…). Očistite preproge in pobrišite prah. Nato temeljito posesajte. Ne pozabite na prtljažnik! Za piko na i projekt zaključite z osvežilcem zraka.

 

 

 

 

 

Povzeto po: theeverygirl.com