Soba za učenje – kaj vse pravzaprav potrebujem?

Opremljanje prostora za učenje zahteva kar nekaj organizacije. Soba za učenje je prostor, v katerem učenci preživijo veliko večino svojega vsakdana. Prav zato mora biti takšna soba pravilno opremljena.

Oprema

Soba za učenje mora imeti nekaj povsem osnovnih stvari. Pazite, da vas pri nakupovanju pohištva ne zanese! Z veliko nepotrebne krame v sobi se boste težje skoncentrirali na gradivo. Prostor naj bo preprost. Vse kar potrebujete so udoben stol, pisalna miza in omara za shranjevanje učnega gradiva in zapiskov.


Pri učenju z računalnikom se izogibajte distrakcijam.

Pri opremljanju velikokrat naletimo na potrebo po računalniku. Sama uporaba elektronike med učenjem ni priporočljiva. Ampak če menite, da je računalnik res ključna stvar za bolj produktivno učenje, ga uporabljajte. Pri tem pazite, da ne zaidete na socialna omrežja ali na kakšne portale z igrami.

Potrebščine

Soba za učenje naj bo založena z osnovnimi potrebščinami. Med te spadajo zvezki, svinčniki, radirke, ravnila, itd. Vse potrebščine morajo imeti svoje mesto. Poskrbite, da bo vaša soba za učenje čista in dobro organizirana. Delovni prostor naj bo vedno nared za učenje.

Vaša soba za učenje naj bo založena z osnovnimi potrebščinami.

Svetloba in temperatura

Svetloba in temperatura sobe sta dva zelo pomembna faktorja, na katera večina študentov preprosto pozabi. Ti dve stvari namreč močno vplivata na produktivnost. Poskrbite za primerno osvetlitev prostora, saj se boste tako lažje osredotočili na učenje. Posledici neprimerne osvetlitve prostora sta obremenjenost oči in glavoboli.

Prostor naj ima tudi dober prezračevalni in ogrevalni sistem. Kadar imate odmor, odprite kakšno okno in sobo dobro prezračite. Dober pretok zraka je namreč zelo pomemben. Kisik tako lažje dostopa do možganov. To pa jim omogoča hitrejše in boljše delovanje.

Poskrbite za primerno osvetlitev in temperaturo v sobi.

Primerno opremljena prostor za učenje je ključ do uspeha. Z urejenim okoljem se lažje zberemo in naša produktivnost je posledično večja. Pa vi? Ali med učenjem poskrbite za zgoraj naštete nasvete?

 

Povzeto po: www.theedadvocate.org