DOMAČE ZNANJE V EVROPSKEM VRHU

Svetovno tehnološko kolesje se vrti z neznosno hitrostjo. Napredki in inovativne rešitve se ustvarjajo kot po tekočem traku. Tukaj in zdaj sta zamenjala hitro in takoj. Tehnološka ADAPTAcija je tako nujna v vseh sferah življenja, začenši z našim bivanjem. Pri toplotnih črpalkah je napredek in prilagoditev obenem dosegla večkrat nagrajena toplotna črpalka Kronoterm ADAPT. Brezskrbna rešitev za prijeten in topel dom. Rešitev, ki je produkt slovenskega znanja in izdelave.


Vedno hitrejši je naš tempo življenja, tem več informacij posrkamo vase. Izgorelost in stres sta le ena od posledic vrtiljaka dražljajev, čustev in zaznav, ki jih nenehno občutimo. Naš svet je postal odnosno hladen, hitro ni nikoli prehitro, tehnologija pa je nagnetla najrazličnejše moteče zvočne elemente v vsak delček našega življenja. Včasih se zazdi, da nam bo od obilice vsega glavo dobesedno razneslo.

SLIKA: Spokojen dom, kjer se ustvarjajo spomini. Naj vas ne moti delovanje naprav, kot je toplotna črpalka. Preverite zdaj, kako tiha je toplotna črpalka.

Dom in tišina sta tako edino varno zavetje, kamor lahko ubežimo pred poplavo informacij. Udobno bivanje še nikoli do sedaj ni bilo tako pomembno in zaželjeno. Prav tako ne tišina. Od vse tehnologije, ki nam po eni strani omogoča lagodnejše življenje, po drugi pa naprti nove neprijetnosti, so naši čuti utrujeni. Dober primer je kosilnica. Trava je pokošena hitreje in lepše, a moramo ob tem poslušati izjemno glasno brnjenje. Podobno je s sesalcem ali kakšnim od drugih gospodinjskih (na pol) robotov. Še posebej nadležni pa so sosedovi zvoki ob nemogočih urah. In ravno tega si nihče ne želi. Prerekanja s sosedi zaradi psa, nenehnega otroškega vpitja ali hrupne toplotne črpalke.

SLIKA: Mnogo je motečih zvokov spremlja naš vsakdan. Toplotna črpalka ni eden izmed motečih faktorjev, saj je delovanje tišje od delovanja hladilnika.

Da dom (p)ostaja prijetna in tiha oaza, je Kronoterm ustvaril toplotno črpalko ADAPT, ki pušča uporabnika in njegove sosede v popolni tišini. Skorajda neslišna toplotna črpalka je ena najbolj učinkovitih na trgu. Prilagaja se uporabniku, se z okolico zlije ter s svojim dovršenim dizajnom in napredno tehnologijo ustvarja močan vtis. Kako močan vtis je s svojo vizualnostjo naredila na stroko pričajo dobljene oblikovalske nagrade, najbolj pomembnega pa je naredila vsekakor na številne zadovoljne uporabnike. Prav ti so nam zaupali svojo zgodbo in izkušnje s toplotno črpalko ADAPT. In pri tem nikakor niso bili nesliš(a)ni.

ODMEVNO SLOVENSKO ZNANJE

Pravi Slovenec nisi, če splezaš na Triglav, ampak če podpiraš slovensko znanje in podjetja, slovensko industrijo nasploh. Šestčlanka družina iz Ljubljane je kot eno ključnih prednosti Kronotermove toplotne črpalke Adapt izpostavila slovensko znanje. Zaupali so nam, da veliko dajo na slovensko znanje in inovativnost ter da smo Slovenci preskromni in bi se morali večkrat pohvaliti. Sami so pohvalili Kronotermovo hitro odzivnost. V primerjavi s konkurenčnimi znamkami, katerih toplotne črpalke niso izdelane v Sloveniji, je odlična.

“Prej smo imeli deset let toplotno črpalko konkurenčne znamke. Dvakrat so nam menjali elektroniko. Prvič so poslali nedelujočo, drugič ko se je pokvarila, pa je trajalo cel mesec, da smo jo dobili. Čas, da smo dobili rezervne dele je bil katastrofalen. Ponavadi se kaj pokvari ob nepravem času, in ker je bila ravno zima, smo potem med čakanjem morali imeti prižgane električne grelce,” so opisali svoje izkušnje s prejšnjo toplotno črpalko.

SLIKA: Toplotna črpalka se spoji z okolico. Slovensko znanje in hitra odzivnost sta prepričala družino iz Ljubljane. V samo 6 dneh od odločitve za nakup so se že ogrevali z novo Kronoterm toplotno črpalko.

Kronotermove toplotne črpalke so narejene v Sloveniji, v sodobni proizvodnji, v kateri se nahajata tudi razvojni in testni laboratorij. Leta 1976 je ustanovitelj podjetja Rudi Kronovšek razvil prvo sanitarno toplotno črpalko pri nas. Od takrat dalje je podjetje iz Šentruperta usmerjeno v inovacije in razvoj, njihov glavni namen pa je izdelava najbolj učinkovitih toplotnih črpalk. Zaradi lastne proizvodnje so povsem prilagodljivi pri zalogi toplotnih črpalk kot tudi stalni razpoložljivosti rezervnih delov. Konkurenco prehitevajo še s svojim lastnim hitro odzivnim servisom. V bitki s časom jim tako nihče ne more prav veliko, niti pandemija, ki je ohromila dobršen del panoge.

SLIKA: Vsaka toplotna črpalka Kronoterm je podvržena strogim testnim pogojem preden zapusti proizvodnjo.

Družino iz Ljubljane je navdušila še hitrost pri sami dobavi toplotne črpalke. Njihovo toplotno črpalko Adapt v Nero različici so tako od izbire do postavitve in delovanja dobili v pičlih 6 dneh! “Čez 6 dni, od tega ko smo se odločili, je bila že postavljena, kar je neverjetno. Se pravi, od predračuna pa do postavitve in zagona je trajalo manj kot teden dni.”

Kakor hitro in enostavno kot je družina prejela toplotno črpalko, tako hitro in enostav lahko spremljajo njeno delovanje. Kronoterm je namreč razvil posebno aplikacijo za upravljanje na daljavo Cloud.KRONOTERM, s pomočje katere lahko lastnik preveri delovanje naprave ter stroške kadarkoli od kjerkoli. Stroški elektrike so pri njih nižji za nekje 30-40 odstotkov v primerjavi s prejšnjo toplotno črpalko druge znamke.

Kurilna sezona je pred vrati in če želite vanjo zakorakati brezskrbno z eno najtišjih, najučinkovitejših in najlepših toplotnih črpalk, je zdaj idealen čas, da se povežete s podjetjem Kronoterm. Pišite jim na info@kronoterm.com oz. jih pokličite na 03 703 16 20.