Kaj našo kopalnico naredi bolj umazano, kot je v resnici?

Vsi vemo, da je kopalnica prostor v hiši, ki ga je potrebno najbolj pogosto čistiti. Po tleh se zaradi vode in prahu nabirajo smetke, wc školjko je potrebno pomivati pogosto, tudi umivalnik poln prahu ni ravno lep na pogled. Zato danes predstavljamo, kaj so tiste stvari, ki celotno kopalnico naredijo še bolj umazano (in namigujemo, da je to tisto, kar je potrebno spremeniti).


Mokre površine

Kopalnico smo popolnoma pospravili le 5 minut nazaj, potem pa je nekdo odprl vodo in pošprical vse naokoli. Seveda je za to lahko kriva tudi pipa. Najbolj pametno je, da imamo zraven umivalnika majhno krpo ali brisačo, s katero vsakič, ko si umijemo roke, malo pobrišemo in tako ohranjamo površine suhe.

Razmetane brisače

Brisače, ki ležijo ali so kar tako vržene čez radiator ali stojalo, so videti grdo. Vzemimo si čas, jih lepo zložimo in poskrbimo, da ne bodo kar tako ležale.

Smetnjak brez pokrova

Nihče ne mara gledati v smeti, še posebej ne v kopalnici. A ponavadi je tako, da ko sedimo na straniščni školjki, vidimo direktno v koš za smeti. Ne le da je neprijetno, obenem tudi celotno kopalnico naredi bolj umazano. Zato obvezno kupimo smetnjak s pokrovom.

Ostanki mila na dozirniku za milo

Nič ne pove bolj, da je nekdo ravno zapustil kopalnico, kot ostanki mila na dozirniku. Če želimo, da dozirnik ostane čist in brez odpadkov, je pomembno, da ga po uporabi vsaj dobro splaknemo.

Stvari ležijo okoli

Če lahko ličila in ostale izdelke pospravimo v predale in omarice, potem težav ni. Če pa jih moramo postaviti na police, potem pa je izredno pomembno, da uporabimo košarice ali pladnje, da vse skupaj pospravimo in pustimo ležati okoli.

Povzeto po: apartmenttherapy.com