Kako pametno uporabiti star časopis?

Kaj storite s časopisom, ko ga preberete? Nikar ga ne mečite stran, saj vam lahko pride še kako prav. Ali ste vedeli, da je primeren za čiščenje stekla, vpijanje odvečne tekočine ter mnogo več? Za kaj vse je časopis še uporaben, si lahko preberete v nadaljevanju.
Čiščenje stekel

Čeprav živimo v dobi telefonov, računalnikov in tablic,  nekateri še vedno v roke rajši vzamejo tiskan časopis. Ta ni zgolj poln koristnih informacij in zanimivih zgodb, pač pa ga po branju lahko uporabimo vsepovsod okrog hiše. Ali ste vedeli, da z njim lahko čistimo stekla? Za brezhibno čiste posode in okna, star papir potopite v vodo in z njim preprosto prebrišite steklo.


Čeprav živimo v dobi interneta, mnogi še vedno raje posežejo po tiskanem časopisu.
Časopis za svežo zelenjavo

Star papir se odlično izkaže pri shranjevanju zelenjave, še posebno listnate. Če jo pravočasno ovijete, bo ta dalj časa ostala sveža. Vredno je poskusiti, mar ne?

Časopis kot varnostnik

Bliža se sezona vrtičkarjev, na plano pa bodo kaj kmalu pokukali tudi škodljivci. S časopisom lahko zmanjšamo nevarnost uničenja pridelka. V fazi poganjkov in rasti, stebla ovijemo z mokrim časopisom ter nesramnim  nepridipravom pomahamo v slovo. Časopis je odlična rešitev tudi kar se tiče zatiranja plevela. Med gredice preprosto položimo več plasti starega papirja, nato pa ga pokrijemo z deskami.

Pakiranje in časopis

Časopis je odlična rešitev za pakiranje občutljivih in lomljivih izdelkov. Z njegovo pomočjo bodo predmeti skrbno zaviti, lahko pa ga tudi zmečkate in z njim ublažite tresljaje pri transportu.

Sušenje

Ali se tudi vam kar naprej polivata bodisi kava ali čaj? Naslednjič nikar ne packajte z brisačami, pač pa nered pobrišite s starim papirjem. Mnogi ga uporabljajo tudi za sušenje notranjosti čevljev.

Časopis je odličen za sušenje lesenih površin.
Darilni papir

Star časopis lahko brez slabe vesti uporabimo kot darilni papir. Čeprav se na prvo žogo to zdi smešna ideja, lahko z zgolj nekaj kreativnosti oblikujemo super darilo.

 

Povzeto po: dominvrt.si in dominvrt.si