Kakšna senčila izbrati? Prednosti in slabosti klasičnih, dvižnih in lamelnih zaves

Izbirate senčila, pa ne veste, za kaj bi se odločili? Preberite, kakšne so prednosti posameznih vrst.


Lamelne zavese

Lamelne zavese sodijo med kvalitetnejša senčila. Sestavljene so iz antistatično impregnacijsko obdelanimi trakovi, ki vase ne vežejo prahu. Njihova uporabnost pride do izraza pri zasenčevanju velikih steklenih površin. Za odpiranje in zapiranje se uporablja ročni mehanizem ali pa elektromotor.

Z njimi lahko uravnavate količino svetlobe v prostoru glede na vaše želje in potrebe. Lamelne zavese vaš prostor zasenčijo in obenem ustvarijo prijetno, svetlo okolje.

Klasične zavese

Nostalgično nabrane ali modno oblikovane tkanine, so primerne tako za klasično, kot sodobno opremljen prostor. Na voljo so materiali različnih struktur in modnih tonov, s katerimi se lahko poigrate in ustvarite harmonijo v vašem domu. Izdelajte si okrasne blazine iz enakih materialov, iščite vzorce v dekorativnih elementih, pazite na ponavljajoč izbor barvnih odtenkov in prostor boste odeli v znamenju trenda.

Dvižne zavese

Gubani rolo je dvižno potezna zavesa na posebnem vodilu,  ki nam omogoča pomik navzgor. Lahko jih uporabljamo kot osnovno zaveso ali kot senčilo, primerne pa so za klasično ali modno opremljena stanovanja. Tkanine so lahko tanjše, prosojne ali pa iz materialov, ki popolnoma zatemnijo prostor. Obogatimo jih lahko  z dekorativnimi zavesami.

Panelne zavese

Modno osnovano stanovanje bodo zagotovo poudarile čiste in enostavne linije panelnih zaves. Izbirali boste lahko med različnimi barvami ib vzorci, ki krasijo naravne materiale ali poliestrske tkanine. Premike izvajate ročno s potegom lamel, pomično  vrvico ali potezno palico. Poleg dekoracije, imajo idealno vlogo za pregrajevanje prostorov. Zavese se namestijo na vodila, ki se montirajo v strop ali steno z montažnimi konzolami. Tako lahko povsem preprosto pregradite prostor na dva dela in ob enem ustvarite intimno a modno pregrado.